Slovenski Flow Festival najavio odličan lineup

Po prvi puta Flow Festival održati će se u Ljubljani od 26. do 28. lipnja, a na otvorenju će nastupiti mnoštvo izvrsnih izvođača.

Flow Festival će se nakon više od deset godina održati izvan grada domaćina, Helsinkija, a najavljen je kao ‘kombinacija glazbe, umjetnosti, dizajna, ukupne kvalitete života i u konačnici, ljudi.’
Bivša tvornica duhana, stara 130. godina koja se nalazi u srcu Ljubljane ugostiti će izvođače poput Pet Shop Boysa, Run The Jewels i Róisín Murphy. Uz njih kao prva imena objavljeni su još: Caribou, Bonobo (DJ set), Âme, Dixon, Metronomy, DJKoze i Derrick May, a podržat će ih lokalni izvođači Bad Copy, Edo Maajka, Polona Kasal x KALU i Toru.

Flow Festival Ljubljana se ističe i po još nečemu: nastojat će postati jedan od najvažnijih eko-festivala u svijetu pa će pratiti svog izvornika iz Helsinkija koji je od svog osnutka prije više od desetljeća, postavio taj ambiciozan cilj.  U skladu s tim, u Ljubljani će se, kao ključni element u provedbi festivala reciklirati i koristiti energija iz obnovljivih izvora. Također će poticati posjetitelje da koriste ekološki prijevoz i biorazgradivu ambalažu te se pobrinuti da konzumiraju lokalno uzgojene namirnice.

‘Early Bird’ karte za sva tri dana festivala biti će puštene u prodaju 4. ožujka 2015. po cijeni od 85€, a nakon 1. travnja koštat će 95€. Ostale detalje provjerite na službenim stranicama festivala.

www.flowfestival.si/
www.facebook.com/FlowFestivalLjubljana/timeline