Thom Yorke i 3D snimili soundtrack za dokumentarac

Thom Yorke i Robert Del Naja (3D), lideri bendova Radiohead i Massive Attack, uz malu pomoć prijatelja – Jonnyja Greenwooda, Guya Garveya iz Elbowa te Euana Dickinsona, napravili su glazbenu podlogu za dokumentarni film The UK Gold.

Radnja dokumentarca vrti se oko utaje poreza u Velikoj Britaniji, pojave koja se na tamošnjem teritoriju može podičiti (ili posramiti) dugom poviješću. Yorke je izrazio svoje građansko nezadovoljstvo oštrom podijeljenošću britanskih državljana i Vlade te lažima i korupcijom kao alatima pomoću kojih državni moćnici kontroliraju stanovništvo. Novac sakupljen porezom, tvrdi, služi kako bi bogati bili još bogatiji, dok radnička klasa mora trpjeti strogost prisilnog izdvajanja iz vlastitog budžeta za tu besmislenu svrhu.

Ovo nije prvi put da Yorke i 3D surađuju unutar projekta vezanih za socioekonomska pitanja. Snage su udružili i 2011. kada su DJ-anjem prikupljali novac za pokret Occupy London.

Pogledajte trailer za ‘The UK Gold’ koji trenutno igra u kinima Velike Britanije u nastavku, a soundtrack poslušajte NA LINKU.

Ena C.