Dubai gradi party otok

Prvi svjetski umjetan otok isključivo posvećen partijanju biti će izgrađen u Dubaiju, a sadržavati će dva ‘mega kluba’, četiri beach kluba i 100 restorana.

Otok iz snova planira konkurirati Ibizi i privući obožavatelje dobre zabave u Arapski zaljev, a moći će ugostiti 20,000 posjetitelja odjednom, stranci neće morati imati licencu za ispijanje alkohola kao u Dubaiju te će se izgraditi pet hotela za posjetitelje i stanovnike otoka. ‘Dream Island’  je jedan od četiri otoka projekta  Al Marjan koji se protežu gotovo tri milje u more i pokrivaju površinu od 2,7 milijuna četvornih metara. Na otoku neće biti stambenih kuća, a biti će otvoren za posjetitelje i stanovnike susjednih otoka. Izgrađen je 2013. godine, a očekuje se da će biti završen 2018. godine.Otok će se nalaziti u Ras Al Khaimahu koji je 40 minuta udaljen od Dubaija.

‘Pokušavamo napraviti novu Ibizu – mini Ibizu posvećenu isključivo tulumarenju gdje će ljudi biti u mogućnosti doći, odsjesti u hotelu i uživati u klubovima na plaži, sve što požele. I također ćemo pokušati privući festivale da dođu ovdje, kao što je Burning Man.‘ kaže direktor prodaje i marketinga Georgea Saada.

Dubaizatekst

 Photos:Sadique/SWNS.com

Azra H.