Novi projekti DJ-a i producenta Zarkoffa

Prošla je godina za Zarkoffa bila obilježena prije svega mnogim izdanjima i radom vezanim uz studio Sensorium, a ove godine priprema par zanimljivih evenata i novih izdanja.

U studiju Sensorium je protekle godine objavljen album grupe Sumerian Fleet, čije je Zarkoff član, zajedno s Mr Paulijem i A. Tyrellom, zatim album s  Popsimonovom, tri EP-a, nekoliko kompilacija na kojima je sudjelovao i nekoliko remikseva. No većinu vremena u studiju ipak provodi radeći u tehničkim ulogama za druge producente i bendove. Popis autora za koje radi mastering je poprilično impresivan, pogotovo ako se uzme u obzir da je studio Sensorium diy pogon sastavljen s minimalnim sredstvima i da se nalazi na lokaciji uz koju se veže samo propadanje i beznađe – u Sisku. Već dvije godine skoro sva Creme Organization i R Zone izdanja dobivaju mastering tretman tamo, tako da se među imenima klijenata nalaze Legowelt, M. Hawkes, J. Velez, L. Lozano, IVVVO, N. Simoncino i mnogi drugi, a odnedavno i novi label H. Hauff, Return to Disorder, te Digital Tsunami, organizacija koja s evenata i podcasta širi djelovanje i na izdavanje vinila. Kao posebnu zanimljivost treba spomenuti i bend ###, čiji je EP ‘Olovo’ odradio od snimanja do masteringa. Taj rijedak izlet izvan elektronske produkcije pokupio je mnoga priznanja kritike i našao se na mnogim regionalnim, ali i svjetskim chartovima najboljih izdanja 2014.

Zarkoffzatekst

No ipak, to je samo jedna strana medalje. Zarkoff je na domaćoj sceni gotovo nezamjetan, nastupi su mu izuzetno rijetki, nije na lineupu niti jednog festivala i novijim je generacijama clubbera praktički nepoznat. Kako bi ipak malo popravio situaciju na tom polju, za proljeće sprema dva eventa. Udružio se sa zagrebačkim producentom SOK-om, te 24.4. u Masters (Zg) dovode Scientific Dreamz Of U iz Londona. S njima će set odvrtiti i mlada Maja Pa, a dan poslije, 25.4. u suradnji s osječkom organizacijom Phonogram, SDOU, SOK i Zarkoff nastupaju u Osijeku, u klubu Exit, gdje će s njima nastupiti DJ Buraz.

Još jedna najava za proljeće odnosi se na projekt FFFC kojeg čine Zarkoff i Le Chocolat Noir. Nakon višegodišnje pauze, dvojac je napravio stilski zaokret od electro wave-a prema klupskom zvuku. Materijal snimljen tijekom jeseni u napuštenom laboratoriju Željezare Sisak izlazi u obliku EP-ja na nizozemskom labelu Enfant Terrible/Gooiland Elektro.

U međuvremenu Zarkoff nastavlja sa studijskim radom te dovršava novi materijal za kojeg traži izdavača, tako da, uz malo sreće, do kraja 2015. slijedi i novo samostalno izdanje.

Više o Zarkoffu i radu studija Sensorium možete slušati u njegovoj radijskoj emisiji na Underbottom radiju svake druge srijede u 19:00.