Bjork otkrila ludi cover novog albuma

Nakon što je digitalno izdanje albuma ‘Vulnicura’ procurilo u siječnju, dva mjeseca prije službene objave, Björk je na svom facebook profilu objavila sliku omota fizičkog izdanja koje se može očekivati krajem ovog mjeseca.

Björk neki nazivaju čudakinjom i ovaj cover albuma ih sigurno neće razuvjeriti, ali za većinu ona je smiona, kreativna i multitalentirana umjetnica koja je čak dobila retrospektivnu multimedijalnu izložbu u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMa). Izložba jednostavno nazvana ‘Björk’  počinje za par dana, točnije 08. ožujka, a kronološki će obuhvatiti naistaknutija izdanja, velike scenske projekte i zbirke kostima koji su nastali tijekom dvadesetogodišnje karijere ove umjetnice. Središnji dio izložbe će biti jednako specifičan video ‘Black Lake‘ nastao u suradnji između same Björk, redatelja Andrewa Thomasa Huanga i 3D filmskog studija Autodesk. Sa istim redateljem dizajnirala je i omot novog albuma, a na ilustraciji se nalazi islandska pjevačica u obliku ljudskog vulkana sa slikovito prikazanim kraterom. 

U nastavku pogledajte cover albuma ‘Vulnicura‘ i isječak iz videa ‘Black Lake‘ koji će u cijelosti biti prikazan na izložbi u MoMa-i.

Bjork -vulnicura -physicaltekst

Azra H.