Kelela najavila EP

Puno dobrih vijesti stiže nam od Kelele – osim što priprema svoj prvi album, najavila je izdavanje EP-ja, izbacila novi spot i objavila datume europske turneje.

Kelela je još 2013. godine svojih mixtapeom ‘Cut 4 me’ pridobila pažnju brojnih glazbenih kritičara i kolega, a njen se mixtape nije skidao s ljestvica većine relevantnih glazbenih magazina. 

Očito je da je riječ o prilično ambicioznoj i produktivnoj glazbenici – za ovu jesen je najavila izdavanje svog prvog albuma, ali prije toga će nam ušesa omiliti svojim EP-jem naziva ‘Hallucinogen’. EP izlazi 5. svibnja, sadrži 6 traka koje su nastajale posljednje dvije godine. Kako kaže Kelela, ovih 6 pjesama je ciklus kojim istražuje svjetle i mračne trenutke veza i seksualnosti, odnosno njihove različite faze, od onih turobnih do onih prekrasnih. Ovako ih opisuje: 

  • A Message: rejection and amputation
  • Gomenasai: domination and empowerment
  • Swoop: feral lust and longing
  • All the way down: rebirth and recovery
  • Hallucinogen: delirium and ecstacy
  • The high: the payoff

 

‘A Message’ jedna od stvari proizašlih iz intenzivnog druženja s venezuelanskim producentom i DJ-om Arcom i zapravo je, kao i ostale stvari s EP-ja, odraz Kelelinog unutarnjeg stanja iz vremena kada je nastala. Spot je producirao Daniel Sannwald. 

Osim glazbenih vijesti, Kelela je objavila i datume europske turneje, a poželite li otići na koncert, ne morate ići daleko budući da 20. svibnja stiže u susjednu Ljubljanu

Kel