Amon Tobin izdaje svemirom nadahnut EP

Nakon studijskog albuma ISAM iz 2011. godine, Amon Tobin izdaje novi materijal ekskluzivno za Record Store Day.

Sljedeći mjesec, nakon četiri godine, brazilski producent izdat će novi album Dark Jovian za etiketu Record Store Day. Na EP-u nalaze se i remiksevi Lee Gamblea, Logosa i Eproma, a inspiriran je Tobinovim interesom za svemir i znanstvenu fantastiku.

Za dizajn EP-a zaslužan je Alexander Brown, a biti će izdan kao set dva jednostrana 12″-na bijela vinila, upakirana u bijeli gravirani gumeni omot i smještena u prozirnu plastičnu kutiju. Inspirirani su pločama Voyager Golden Records koje su poslane u svemir na dvije Voyager letjelice 1977. godine, sadrže zvukove i slike odabrane da bi prikazale raznolikost života i kulture na Zemlji, a namijenjene su za bilo kakav inteligentan izvanzemaljski oblik života, ili za ljude u budućnosti, koji će ih naći.

Napravio sam ove trake godinu ili dvije nakon prekomjernog gledanja filmova o svemirskim istraživanjima. Ljudi ponekad opisuju moj rad kao ‘rezultate za imaginarne filmove’ što me prije živciralo, ali ovaj put to je donekle istina…Moji glazbeni uzori su imali utjecaj na ovaj EP. Svatko tko voli Johna Williamsa, Gerrya Goldsmith ili György Ligeti, će nadam se vidjeti prema ćemu sam težio i kako se to uklapa u kontekt elektronske glazbe. Dark Jovian je moj osobni mali projekt koji mi je jako drag: jednokratko zadovoljstvo sa žanrom koji volim.’ objašnjava Amon Tobin cijeli koncept.

Dark Jovian‘ će biti dostupan 18. travnja, a do tada u nastavku možete provjeriti teaser za EP, popis pjesama i pogledati slike ovog jedinstvenog vinil izdanja.

Jovian1

IMG_9656_edit

IMG_9413_edit

Tracklista:

A. Etching
B1. Dark Jovian
B2. In Your Own Time
B3. Adrastea Contact
B4. Io
B5. Encounter on Io
C1. Encounter on Io (Lee Gamble Reshape)
C2. Adrastea Contact (Logos Remix)
C3. In Your Own Time (Eprom Remix)
D. Etching

Azra H.