Osheaga Festival najavljuje izvođače putem igrice

Montrealski indie festival na inovativan način fanovima predstavlja ovogodišnje jubilarno, deseto izdanje.

Osheaga je festival koji se od 2006. godine održava krajem srpnja i(li) početkom kolovoza u parku Jean-Drapeau na rijeci Saint Lawrence. Prva najava bila je početkom veljače, kada su objavljena imena 10 izvođača rezerviranih za ovogodišnje festivalsko izdanje, koje će se održavati od 31. srpnja do 2. kolovoza. Organizatori festivala, koji su se i u prijašnjim godinama iskazali na marketinškom planu, na nekonvencionalan su način odlučili prezentirati ovogodišnji program. U  suradnji s tvrtkom Behavior Interactive brendom bežične komunikacije Virgin Mobile, razvili su mobilnu aplikaciju koja gejmerima i fanovima festivala otkiva line-up.

Konkretnije, riječ je o automobilskoj igrici naziva The Road To Osheaga” putem koje, u sumanutoj vožnji čiji su protagonisti festivalske maskote, Oshee i Aga, igrači/ice trebaju zaobilaziti prepreke i skupljati bodove kako bi otključavali video klipove izvođača na ovogodišnjem izdanju.

Kompletan line up bit će objavljen 24. ožujka, a prvi će se put u povijesti festival održavati na 6 pozornica, što znači jedan stage više od dosad uobičajenih 5.