INTERVIEW+PODCAST: Toni Juranović

Rezident kluba Deep u Makarskoj odvojio je komadić vremena i porazgovarao s nama o svojem radu i budućim planovima. Inače je školovani glazbenik i DJ sa preko 15 godina iskustva i mnogo nastupa u zemlji i izvan nje.

Jeli već miriše lagano ljeto u Makraskoj?
mmmmmiriše! Brzo će kažu: Pozdrav za Klubikon:)

Na sceni si aktivan već dugo godina, možeš li nam nešto reći o tome kako je sve počelo?
Sjećam se da sam dobio novi synth koji je imao neke čudne i drugačije ritam sekcije od prijašnjeg. Odmah me zaintrigirao i počele su mi padat na pamet neke čudne ideje, kombiniranje normalnog s nenormalnim, kako bi se reklo. 🙂 Malo po malo sam počeo sastavljati svoj setup iz snova. Tape deck, jedan cd-player, ritam mašina i gramofon su tada za mene bili kraj svijeta, koliko god sad to smiješno zvuči. 🙂 Krenule su kućne žurke, tulumi, svirao se neki techno, bili gangsta’a i mnogo opasni… Divno jedno razdoblje. 

Koliko je tvoje glazbeno obrazovanje imalo utjecaja na DJ-ing i koliko ima još dan danas?
Mnogo. Glazba je glazba, i kakva god ona bila, usko je povezana u svim segmentima. Ako poznaješ srž i namjenu iste, imaš veliku prednost.

IMG_8401 (1)

Možemo li uskoro očekivati neki EP?
Na to ni sam ne znam odgovor. 🙂 Jedno veliko možda je najpoštenije.
Imam već dosta materijala, što gotovih i spremnih stvari, što nedovršenih projekata. Dosta svojih traka i edita vrtim u setovima odavno već, provjerene su i rade. Ne žuri mi se, nisam pobornik kvantitete tako da kad budem 100% siguran da je to to, ide vani.

Zbog pritiska u ušima ne možeš putovati avionom? Koliko te to sprječava i jesi morao odbiti gigove radi toga?
Da, zadnje skoro tri godine ne letim uopće. Imam problem s Eustahijevom tubom, tako da svako mijenjanje atmosfere mi stvara veliki problem. Dosta dobrih gigova mi je propalo radi toga, ali sto je tu je. Ubrzo ću to riješiti, na dobrom sam putu. 🙂

Na sljedeći gig u Švicarskoj putuješ autom? Možeš nam reci nešto o tom partiju i promotoru…
Da, vjerojatno autom. Inače, Europa je mala, tako da uz dobru organizaciju i ekipu ta trenutna nemogućnost letenja i nije tako strašna. 🙂
Sad idem u Luzern, prvo ću raditi u Uferlos klubu, zaista kul i kvalitetan klub, poslije toga u RoK, jedan od najpoznatijih švicarskih klubova sto se elektronske glazbe tiče. Organizatore osobno ne poznajem, ali virtualno se pratimo dugo i kad vidim što i kako rade, o njima mogu samo najbolje.

Čest si gost u BiH, što nam možeš reci o sceni tamo? Koga bi izdvojio od kolega?
Često idem u BiH. Iskreno, jedva cekam kad me pozovu. Mnogo paklenih žurki se tamo odigralo, stvarno znaju kako se zabavit. 🙂 Gotovo sva najjača imena elektronske scene su tamo gostovala puno puta, a s nekim tulumima su napisali povijest.
Mnogo dobrih prijatelja i suradnika imam tamo. Moja ekipa iz Control Musica ubrzo organizira drugi po redu Lunar festival, u zeničkoj Areni, tako da ‘ko nije bio i osjetio vibru, ima sjajnu priliku.

Gdje ti je i s kime najdraže nastupati?
Ne znam sta bih izdvojio. To najdraže se nekad desi u kućici s dvadeset prijatelja, a nekad na žurci s nekoliko tisuća posjetitelja. Zavisi od trenutka i situacije, zaista je relativno. Najviše volim raditi sa svojim dugogodišnjim kolegama koji dišu isto kao i ja, sto muzički, što privatno, što poslovno. Onda je najlakše i najzabavnije.

IMG_8399 (1)

Kakva su tvoja sjećanja na Twister beach bar gdje su prije 15 godina bili ludi after beach partiji… Jesu tamo počeli prvi after beach partiji u Makarskoj?
Haha, Twister. Srce. Kultni Bar na plaži. Da, tamo je počelo sve. 🙂 Zaista opasni rejvovi su se odvijali tamo. Bio sam nadobudni techno klinac koji je cijelu noć zabavljao razularenu masu. Ništa mi nije bilo jasno. Predobro nešto:)

A sjećanja na Čudesnu Šumu, nekadašnji open-air klub čiji je plesni podij bio upravo u šumarku, ali blizu mora…
Čudesna šuma je priča za sebe. Mjesto iz bajke. Mnogo dobrih partyja se odvilo tamo, zaista specifično i jedinstveno mjesto, šteta sto je kratko trajalo.

Kako se došlo na ideju otvaranja kluba Deep, koji slovi za jedan od najljepših u Europi, posto se nalazi u spilji?
Inicijativa, volja i upornost pojedinaca. Dugo je trajalo, ali na kraju su ipak uspjeli u naumu i sad su tu gdje jesu.

Čudesna Šuma, klub u špilji… ima nešto čudno u Makarskoj rivijeri? Možeš nam možda otkriti još neko zanimljivo mjesto gdje se partija ili se partijalo?
Da, kad malo bolje razmislim stvarno ima nešto. Ima tu još dosta super mjesta. Kultna Grotta, također super klub In ‘da cave, Pjer, stara Plaža, pa Buba… Zaista specifična mjesta na kojima su se odigrali fenomenalni tulumi i zabave.

IMG_8394 (1)

Kako bi komentirao trenutno stanje scene u Makarskoj? Možeš li nam malo otkriti što se sprema za ljeto?
Pa trenutno stanje scene u Makarskoj je da scene nema. Zimski san još traje, mi smo ipak sezonski igrači. Ubrzo će krenuti akcija, bit će nekakvih događanja, što manjih, što većih, o kojima ćemo vas obavijestiti pravovremeno. 🙂

IMG_8391 (1)

Top 5 trenutnih producenata?
Petar Dundov
Opet Petar Dundov
Martin Buttrich
Mano Le Tough
Scuba

Top 5 old time klasika?
Cybotron -Clear
Mantronix Needle to groove
Derick May (RiR) Icon / Montage rmx
Laurent Garnier Wake Up
Heiko Laux Souldancer

Za kraj, kako održavaš tako postojano dobru frizuru?
Što manje sna, ne uzeti žlicu meda svako jutro, izbjegavati teretanu i umjereno konzumirati zdravi život. 🙂