Kevin Saunderson traži inspiraciju u Fordovoj tvornici

Kao dio dokumentarca o Detroitu, popularno zvanom i Motory City, techno legenda iz tog grada posjetila je Fordovu tvornicu i potražila inspiraciju u zvukovima industrije.

Ono što bi za nekoga bila nepodnošljiva buka, za Kevina Saundersona možda postane najnoviji hit koji nikoga u klubu neće ostaviti ravnodušnim. Krajem prošle godine, ovaj producent i jedan od začetnika detroitskog techna posjetio je tvornicu Fordovih automobila, s mikrofonom hodao po tom ogromnom pogonu i snimao sampleove, pa će tako zvuk slaganja novog Ford Focusa možda pronaći put i do naših zvučnika. 

‘It’s hard to say what it will be used for. You take samples, put it in the machine, and you never know what vibes it might bring. It could bring nothing, it could bring something amazing.’

Saunderson tvrdi da bi zvukovi koje je čuo u tvornici definitivno imali utjecaj na njegovu glazbu da ih je čuo u onom vremenu kada je tek počeo producirati. Ritam, mehanika, zvukovi i sama snaga cijelog tog pogona za Saundersona ima simboličku povezanost s onime što on kao producent radi – Henry Ford pokreće ljude automobilima, a Kevin Saunderson svojom glazbom. 

Pogledajte kratki video o Saundersonovom inspirativnom obilasku tvornice: