PLAY: Lapalux feat. Andreya Triana – Puzzle

Na pjesmi ‘Puzzle’, trećem singlu s Lapaluxova drugog studijskog albuma ‘Lustmore’, gostuje britanska glazbenica Andreya Triana.

Engleski producent Stuart Howard a.k.a Lapalux debitantski je album Nostalchic za Flying Lotusovu etiketu Brainfeeder objavio 2013. godine. Drugo studijsko izdanje naziva Lustmore‘, koje u distribuciju kreće 6. travnja, inspirirano je načinom na koji filmski soundtrackovi rezoniraju vizualne narative. Inkorporiranjem filmskih i retro-futurističkih elemenata u zvučnu paletu, naglasio je ideju vizualnog iskustva zamišljenu kroz prizmu hipnagogije tj. prijelaznog stanja svijesti koje polazi od potpune budnosti, da bi se postepeno pretvorilo u san. Nakon singla Closure’, zanimljivog miksa electro-soul i R&B zvuka s vokalnim gostovanjem britanske pjevačice Szjerdene te slojevite hipnotičke trake ‘Don’t Mean a Thing’, Lapalux je izdao treći, ujedno i posljednji singl s nadolazećeg albuma.

Lapalux je pjesmu Puzzle predstavio kao izrazito vizualnu, istaknuvši kako upravo ona najbolje sažima osjećaj i atmosferu čitavog albuma. Snenoj traci vokalno je doprinijela britanska kantautorica Andreya Triana, poznata po suradnjama s Bonobom, Flying Lotusom i Mr. Scruffom. Triana je vokalno asistirala i na otvarajućoj pjesmi s albuma, U Never Know’.

Ena Carić