Leftfield najavili prvi album u šesnaest godina

Britanski duo Leftfield koji je nastao 1989. godine najavio je svoj treći album i objavio prvu traku ‘Univeral Everything’.

Leftfield je proglašen jednim od važnijih glazbenika u razvoju eletronske glazbe ’90-tih godina, a časopis Mixmag opisao ih je kao ‘najutjecajniji produkcijski tim koji radi na britanskoj dance sceni‘. Sada su se vratili sa prvim albumom u posljednih šesnaest godina pod nazivom ‘Alternative Light Source‘. U svojoj dugogodišnjoj karijeri izdali su albume ‘Rhythm and Stealth’ (1999) i ‘Leftism’ (1995), te dokumentarac o svojoj live turneji po Australiji ‘Tourism‘ iz 2012. godine.

Album sadrži deset traka, a duo je na njemu ostvario suradnju sa frontmenom benda TV on the Radio, Tunde Adebimpe, pjevačicom Channy Leaneagh iz benda Poliça, engleskim post-punk/hip-hop duom Sleaford Mods i mnogim drugim. Album izlazi 8. lipnja na digitalnom, CD i vinil formatu preko etikete Infectious Music. Osim toga, najavili su i mnogo nastupa, a prvi će biti u O2 Academy, u Bristolu, 11. lipnja 2105. godine.

U nastavku poslušajte prvu objavljenu pjesmu sa albuma ‘Univeral Everything‘.

 

Tour dates:
June 11 – Bristol, O2 Academy
June 12 – London, The Forum
June 18 – Manchester, Albert Hall
June 19 – Glasgow, Barrowland

Tracklist:
01. Bad Radio
02. Universal Everything
03. Bilocation
04. Head And Shoulders
05. Dark Matters
06. Little Fish
07. Storms End
08. Alternative Light Source
09. Shaker Obsession
10. Levitate For You

Azra H.