Martin Gore iz Depeche Modea najavio solo album

Tekstopisac, gitarist i back vokal grupe Depeche Mode, Martin Gore najavio je solo album i objavio video spot za traku ‘Europa Hymn’.

Martin Gore, najavio je izlazak svog novog studijskog albuma ‘MG‘ koji izlazi 27. travnja 2015. putem etikete Mute. Album će sadržavati 16 instrumentalnih elektonskih traka, a rad na albumu započeo je po završetku ‘Delta Machine’ turneje Depeche Modea u ožujku 2013. Album je snimao u svojem kućnom studiju u Santa Barbari. Martin Gore se prvi puta okušao u solo karijeri 1989. godine kada je snimio ‘Counterfeit‘ EP (“Plagijat”), a 2003. godine izdaje ‘Counterfeit²‘ (“Plagijat²”) na kojima se nalaze obrađene tuđe pjesme. Na drugom albumu je između ostalog obradio pjesme Nicka Cavea, Johna Lennona i Davida Bowieja.

‘Htio sam da glazba bude elektronska, vrlo filmična i da ima tu nekakvu sci-fi kvalitetu.Glazba je za mene nužnost. U studiju sam pet dana u tjednu, svakoga tjedna tako da kada jednom dobijom ideju i predložak, proces stvaranja je vrlo brz i zabavan’, objasnio je Martin.

U nastavku možete pogledati animirani video spot za traku ‘Europa Hymn‘ u režiji londonskog kolektiva M-I-E.

Tracklista:
Pinking
Swanning
Exalt
Elk
Brink
Europa Hymn
Creeper
Spiral
Stealth
Hum
Islet
Crowly
Trysting
Southerly
Featherlight
Blade

Azra H.