Mobiliziranje S8 funkcionalnosti – Native Instruments najavio Traktor Kontrol D2

Iz Native Instrumentsa, radionice Traktor softvera te širokog spektra popratnog hardvera, najavljen je novi midi kontroler.

Radi se o Traktor Kontrol D2 rješenju koje će utjeloviti funkcionalnost jedne trećine povećeg Traktor Kontrol S8 uređaja. D2 dolazi bez svoje zvučne kartice baš kao i njegovi F1/X1 prethodnici, te nema funkcionalnost DJ mixera za razliku od S8.

Ljio

Ono čime se D2 posebno ističe je kontrola nad 4 Traktor decka putem 4 fizičke tipke za odabir (A, B, C, D). Izuzev tipki za odabir decka sučelje je u potpunosti jednako deck kontrolama na pojedinim stranama velikog S8 kontrolera. Prednost ovog kontolera je definitivno njegova mobilnost te mogućnost korištenja vanjskog odnosno klupskog miksera sa svom funkcionalnošću i novitetima koje je donio S8. Također, činjenica da zauzima puno manje prostora bi mogla dovesti da D2, pogotovo 2 uređaja u paru, postanu novi standard mobilnog Traktor Kontrol DJinga.

Hiohi

Ovakvo rješenje će, unatoč svojim prednostima, razočarati one koji su očekivali Traktor hardversko rješenje s jog wheel kontrolom. Čini se da se Native Instruments u potpunosti okrenuo kvantiziranom pristupu mikasnju sa sync opcijom kao standardom te je sve izvjesnije da se altenativa neće niti razvijati.

Neven Prišuta