9. Festival tolerancije

Od 12. do 18. travnja u Zagrebu će se održati deveti po redu Jewish film festival, odnosno Festival tolerancije. Festival će osim projekcija, predavanja, radionica, izložbi i edukativnog sadržaja imati i neizostavni glazbeni program.

Osim klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, jazza i klasične glazbe, festival tolerancije pobrinuo se i za vrlo zanimljiv program elektroničke glazbe.

Glazbeni program počinje u srijedu 15.4. na terasi Swanky bara gdje će nastupiti mađarski Bogdan Norbert trio. Norbert Bogdan je 24-godišnji gitaristički talent iz Nagykanizse koji je okupio još dvojicu samoukih glazbenika – Béla Rózsu, također gitarista, i Tibora Szénásija, harmonikaša, te formirao trio koji svojim nastupima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njihov nastup organiziran je u suradnji s Mađarskim institutom u Zagrebu, a početak koncerta je u 21:00h.

Četvrtak, 16.4, rezerviran je za multimedijalni performans poznatog Roberta Paci Dalòa. Ovaj talijanski glazbenik, skladatelj, filmski i kazališni redatelj te vizualni umjetnik u velikoj dvorani kina Europa izvest će glazbeno-vizualni performans ‘Ye Shanghai’ koji se temelji na audio i vizualnim materijalima nastalima između 1933. i 1949. godine, a tematizira život Židova u šangajskom getu, za vrijeme japanske okupacije grada. Performans počinje u 22:15h, a ulaz je slobodan.

U subotu 18.4. u klubu Klub organiziran je party povodom zatvaranje festivala, a ekipu će svojim remiksevima raznih žanrova – dancehalla/reggaea, hip hopa, techna, cumbiea i UK bassa – rasplesati energični minhenski bass duo Schlachthofbronx. Osim njih, nastupit će i Kibbutz Klub, dvojica bečkih DJ-eva koji iz torbe vade samo najbolje od izraelskog popa, mizrachija (moderni orijentalni/arapski pop/dance), izraelskog trasha, eurotrasha i eurodancea 90-ih, ali i najnovije glazbe. Od domaćih snaga tu će se naći DJ-i iz Whateveresta te phillipe iz CFSN-a. Početak je u 23:00h, a ulaznice potražite na www.entrio.hr.