Upoznajte Madeona

Povodom izlaska prvog studijskog albuma ‘Adventure’ odlučili smo predstaviti mladog francuskog DJ-a i producenta Hugu Pierra Leclercqa, poznatog pod umjetničkim imenom Madeon.

Ovaj mladi DJ i producent ima samo 20. godina i dolazi iz Nantesa, Francuske. Glazbu je počeo stvarati u dobi od 11. godina pod imenom Deamon pod kojim se predstavljao sve do 2010. godine, kada je počeo producirati house glazbu pod svojim današnjim imenom, Madeon, što je anagram od njegovog prethodnog stage imena. Stekao je popularnost videom ‘Pop Culture‘ koji je postavio na YouTube, a sastoji se od trideset devet pjesama koje mu se najviše sviđaju i koje je umiksao zajedno koristeći Novation Launchpad. Video je dosegao više od šest milijuna pregleda u samo nekoliko dana.

Njegov prvi live nastup bio je u Parizu, u travnju 2011. godine kada je nastupio kao podrška bendu Yelle. Prvi EP trebao je izaći krajem 2011. godine, ali je otkazan zbog objave više singlova. Prvi singl, ‘Ikar’, objavljen je 24. veljače 2012. godine na njegovoj nezavisnoj etiketi. 2012. godine objavljuje svoj prvi EP ‘The Cityte kao znak naglog uspona na svjetsku scenu, pozvan je da nastupa na četiri važna američka festivala Ultra Music Festival u Miamiju, Coachella u Kaliforniji, Lollapalooza u Chicagu i Electric Daisy Carnival u New Yorku. Također je dospio na 54. mjesto DJ Mag Top 100 DJ-a.

03-madeon (1)

2013. godine nastupao je prije Lady Gage tijekom njene turneje ‘Born This Way Ball‘, te je surađivao s njom na tri pjesme ‘Gypsy’, ‘Mary Jane Holland’ i ‘Venus’ koje se nalaze na njenom albumu ‘ARTPOP’.

Krajem 2014. godine izdaje dva singla sa svog prvog studijskom albuma ‘Adventure’, ‘Imperium’ i ‘You’re On‘ feat. Kyan za koji je video spot zapravo objavljen kao dio trilogije glazbenih spotova za nadolazeći album. Na drugom singlu ‘Pay No Mind‘ surađivao je sa Passion Pitom, a za treći singl ‘Home‘ koji je nastao u stanju ‘neispavanosti, kreativne frustracija i izolacije‘ kaže da je njegov ‘najosobniji rad do sada zbog kojeg se zaključao u studio na 24 sata i koristio vlastite vokale‘.

Madeona mnogi nazivaju ‘mladim prodigyem‘ elektronske dance scene, a njegove suradnje sa poznatim svjetskim glazbenicima i sposobnost da izbacuje EDM hitove ukazuje da je jedan od najperspektivnijih talenata na svjetskoj sceni. 

Njegov album ‘Adventure‘ izašao je 31.03.2015. godine i sadrži sedamnaest traka, na kojima je, između ostalih ostvarena suradnja sa Mark Fosterom iz Foster the People i Dan Smithom iz Bastille, a možete ga u cijelosti poslušati u nastavku. 

www.madeon.fr
www.facebook.com/itsmadeon
soundcloud.com/madeon

Azra H.