Uspjeh No Historical Backspin eventa u Berhainu

Dobrotvorna organizacija No Historical Backspin osnovana od strane DJ-ice i producentice Monike Kruse skuplja i donira novac organizacijama koje se bore protiv rasističke, homofobične, antisemitske i antiimigrantske diskriminacije.

No Historical Backspin je organizacija osnovana 2000. godine od strane Monike Kruse i izrazila je iskrenu zahvalnost svim house i techno fanovima koji su se okupili u Berghainu, 12. ožujka 2015. godine, te velikodušno donirali 21.451 eura za borbu protiv rasizma, ksenofobije i homofobnih napada. Novac koji se prikupio na dobrotvornom eventu otići će dvjema organizacijama; Amadeu Antonio Stiftungu i njihovom fondu za žrtve CURA koje pružaju brzu i praktičnu pomoć bez birokratskih procedura, kao što su medicinska skrb i pravna pomoć.

No Historical Backspin

Humanitarna večer je bila snažna demonstracija solidarnosti od strane ljubitelja elektronske glazbe koji su pokazali da imaju i srce i savjest. Ispred Berghaina u vrijeme otvaranja u 22:00h je bio veliki red, a klub je još uvijek bio pun posjetitelja nakon što je sve završilo u 10:00h sljedećeg jutra. Nije bilo VIP ulaznica ili popisa. Svatko, uključujući predstavnike tiska i scene, čekali su u redu, platili ulaznicu i na taj način donirali novac.

Nitko ne bi trebao biti diskriminiran, ometan ili povrijeđen zbog svojeg porijekla, rase, spola, vjere, fizičkog izgleda ili seksualne orijentacije – niti u Njemačkoj niti bilo gdje drugdje. Mi smo protiv svih oblika diskriminacije. Željeli smo proslaviti različitost društva kroz glazbu, radost i zajedništvo i postaviti primjer za uzajamnu toleranciju i mirnu budućnost.’  rekla je Monika Kruse.

Posebna zahvala ide DJ-ima koji su doprinijeli da se održi ovaj jedinstveni i nezaboravan događaj:
Adam Port & &me B2B
andhim & Sante B2B
Anja Schneider & Tobi Neumann B2B
Answer Code Request & Kobosil B2B
Barker & Baumecker B2B
Ellen Allien & Camea B2B
Gloria Viagra & Ades Zabel B2B
Massimiliano Pagliara & Rotciv B2B
Monika Kruse & Boris B2B
Nielebock & Leevey B2B
Tama Sumo & Lakuti B2B
Tommy Fourseven & Dustin Zahn B2

Beghain

Azra H.