Upoznajte Soul Print Recordings iz Beograda!

Soul Print Recordings pokrenuo je beogradski DJ i producent Zoran Petkovski aka DJ Petko, a u timu je i duo Akioki te DJP. U intervjuu s ekipom saznali smo više o projektu i njihovim planovima za budućnost, a tu su i miksevi DJP-a i Akioki-ja, te snimka Petkovog live seta, koji će vam predstaviti njihov zvuk.

RAZGOVARAO: Vladimir Trifunović

> Kada je i kako nastao Soul Print Recordings? Zašto ste se odlučili pokrenuti label?
Mi kao ekipa skupili smo se na zaista spontan način u dužem vremenskom periodu. Suradnja na relaciji Akioki – DJ Petko postoji već skoro deset godina i tokom 2010. pokrenut je Soul Print, kao mala digitalna izdavačka kuća. Kako nismo imali nikakvo prethodno iskustvo u izdavanju glazbe, u početku je sve išlo sporo i teško smo dolazili do kvalitetne glazbe koju bismo izdali.

Prije nekoliko godina pridružio nam se Đorđe (DJP) i njegovim dolaskom unesena je i nova energija u projekt i stvorena kritična masa za veće stvari. Iako ne možemo reći da Beogradu manjka kvalitetnih događanja i izvođača, često smo se nalazili u ulozi autsajdera i osjećali se usamljeno u glazbenom smislu.

Preko Soul Printa smo se htjeli povezati sa širom klupskom scenom i dati joj svoj doprinos najbolje što znamo. Nakon lošijeg početka, shvatili smo u kojem smjeru trebamo ići i rezultat toga je naše prvo vinyl izdanje. 

> Vi ste vinyl-only label, što je jako hrabro s obzirom na to da danas nema toliko vinyl entuzijasta kao nekada. Zašto ste se odlučili na taj potez?
Dogovorili smo se u samom startu da ćemo label voditi srcem, što ime sigurno i sugerira. Mi smo svi naše prve korake učinili uz ploče i one su bile i ostale naša najveća strast. Nema ništa ljepše nego kada spustite iglu na ploču i slušate taj jedinstveni zvuk koji pravi ljubitelji glazbe sigurno prepoznaju.

Međutim, nismo se striktno definirali kao vinyl-only label, jer ne bježimo od činjenice da živimo u dobu digitalne glazbe i ne želimo ju uskratiti onima koji ju na taj način žele konzumirati. Ipak, ploče će uvijek imati prednost i eventualna digitalna izdanja izlazit će tek naknadno. Na taj potez odlučili smo se iz poštovanja prema ljudima koji glazbu cijene i vole na isti način kao i mi.

> Imate neka sjajna izdanja, a ne manjka vam ni podrške. Što se sprema za dalje u Soul Print kuhinji? 
Imamo već nekoliko novih izdanja u planu, a narednu ploču potpisat će dva vrlo poznata imena: veteran američke scene Brian Harden iz Chicaga i popularni francuski producent Anaxander. Trudimo se da na svakom izdanju ponudimo spoj izvođača koji ranije nisu radili zajedno i da se na svakoj ploči događa nešto novo. Jako je zanimljivo pratiti kako svatko od umjetnika daje svoj doprinos i kako se na kraju kreira nešto novo i neočekivano. Pošto smo i mi kao tim jedan eklektičan spoj koji dobro funkcionira, taj princip smo htjeli primijeniti i na našim izdanjima.

Soul Print1

> Koliko se isplati voditi vinyl label danas i gdje vidite Soul Print u budućnosti?
Vinyl kao nosač zvuka žilavo se opire trendovima, ali bez obzira na porast popularnosti u posljednje vrijeme, po tiraži nisu ni približni onima od prije desetak godina i ranije. Glazbena industrija je jako promenjiva i mi samo radimo ono što mislimo da je ispravno, bez obzira na trendove. Mi smo prije svega underground label i tako će i ostati. Isplativost ne gledamo kroz zaradu, a isplati nam se svaki put kada saznamo da se naša ploča negdje prodala i da u ovom trenutku netko negdje u svijetu upravo našu ploču stavlja na gramofon i s nama dijeli strast prema glazbi. 

Pored novih izdanja, u skorijoj budućnosti uključit ćemo i umjetnike iz drugih sfera koji nas inspiriraju, čime ćemo cjelokupnom projektu dati novu dimenziju. Nastavljamo širiti distributivnu mrežu i za sada smo dospjeli na Juno, Red Eye, Decks, Clone, Rush Hour, a također i u Pitch vinyl shop u Zagrebu. Veliki pozdrav za sve ljubitelje našeg zvuka tamo!

Vrlo smo sretni zbog napretka koji smo do sada ostvarili, zbog mogućnosti da surađujemo s ljudima koje toliko godina slušamo i čijoj se glazbi divimo. Konstantno upoznajemo predivne ljude, talentirane glazbenike. To nam je najveća nagrada. Ostajemo dosljedni sebi, glazbi koju volimo i borimo se za prave stvari. ‘Soul printed on vinyl’. 

soulprintrecordings.com
facebook.com/pages/Soul-Print-Recordings/333221400062257 
soundcloud.com/soulprintrecordings 
discogs.com/label/593589-Soul-Print-Recordings 


TRACKLIST:

 1. Ad Bourke – Water Sign /Odd Socks
 2. Borrowed Identity – Nothing Or All /Home Taping Is Killing Music
 3. Daniel Jacques – End Of My World /Mistress
 4. Omar Santis – Lulu’s Jam (Uncle Boogie Mix) /Karakul
 5. Romare – Rainbow /Ninja Tune
 6. Skipson – Goodfeela /Deep Vibes
 7. Samurai meets Ruf Dug – 1st Observation (Hashman Deejay Remix) /Unknown To The Unknown
 8. Kerri Chandler – Mommy What’s A Record /Downtown 161
 9. Linkwood – Ignorance Is Bliss (Live Mix) /Firecracker
 10. Gene Hunt – Melodic Stream /Inner Shift
 11. Simoncino & Mark Togers – Happy (DJ Sotofett ft. Tapes Digi-Dubi-Trip-Mix init!) /Thug
 12. Iron Curtis – Lasga’s Return /Hudd Trax
 13. After Hours – Waterfalls (3 A.M. Mix) /Strictly Rhythm

 


TRACKLIST:

 1. Brad Peterson – Cloud Remedy / Black Key
 2. Brian Harden – Beyond Calais / Soul Print
 3. John Shima – Confide / Common Dreams
 4. Chris Gray – Chicky Chik Ago / Deep 4 Life
 5. Monotix – Full Pressure / Flyance
 6. Life Recorder – Facing Reality / Grounded In Humanity
 7. Darand Land – Dimensions Between (Linkwood remix) / Pulp
 8. Keith aka Lamar Worthy – Leftfield / Aesthetic Audio
 9. Mandar – Shrim / Oscillat Music
 10. Life Recorder – 90state (Vidinovski remix) / Argumento Music
 11. Jasper Wolff & Maarten Mittendorff -Accelerator / TheFullGlass
 12. Havantepe – Plane Waves / Boe
 13. Neurotron – Drift / 3rd Wave Black
 14. Brian Harden – Feva / Soul Print
 15. E-Dward – Ctrl+v (Life Recorder remix) / Roots Underground
 16. Brian Harden – Days Of Days / D3 Elements
 17. John Shima – Movement / Emotions Electric