HM x Coachella ili osjećaš li zajedništvo kad svi imamo buket ruža na glavi?

Kako stvari stoje, ovog ćemo ljeta ponovo imati ‘Klonovi napadaju’ situaciju na Inmusicu, Exitu i ostalim regionalnim festivalima koje toliko volimo posjećivati.

PIŠE: Aleksandra Golub

Prošli tjedan nas je popularni modni lanac H&M počastio HM x Coachella kolekcijom pa smo, nadahnuti fotografijama,pomislili kako nije fer što smo festivalskim bilderima poklonili toliko prostora, a nismo se ni dotakli jednako osebujnog festivalskog stila koji njeguju žene. 

‘O ukusima se ne raspravlja’

‘Nek svatko nosi što hoće’

‘Ta kolekcija ima stvarno dobrih komada’

Lijepo je biti diplomatski nastrojen i korektan, ali je vjerojatno zabavnije gurat’ glavu u mokri beton. Nikada nije problem u pojedinim komadima odjeće, problem je u vibri koja se stvara kada se više od jednog odjevnog predmeta iz dotične kolekcije materijalizira na prosječnoj festivaluši. I da se razumijemo, festivaluša nije ženska osoba koja voli festivale, festivaluša je savim nešto drugo. Dopustite da vam pojasnimo. Uzmimo za primjer…zvat ćemo ju Jadranka.

Coachella1

Jadranka je kupila early bird kartu za INmusic jer svi znamo da je ‘social sucide’ ne pojaviti se tamo. Kupila ju je prije objave headlinera jer tako i tako ne zna niti jedan bend, ali ‘totalno idu svi’ i na kraju večeri se uvijek ide na karaoke ili silent disco – #2muchFun! Kupljenu kartu odmah je ovjekovječila fotkom i okačila ju na fejs. 47 lajkova. Uspjeh!

Na INmusic će obući crvenu Ha Em iks Koačela mrežastu haljinu ispod koje će nabaciti topić i hlačice iste boje, nanizat će narukvica do pazuha i kretat će se oko glavnog stagea, ali ne previše naprijed jer ju tamo nitko neće fotkati za festival fashion report, a i bendovi su glasni i zamorni. 

H&M

Željana će na Ultru s frendicama, u VIP naravno, jer je Poljud za vrijeme festivala prljav, a ona ima nove sandale. Tenisice na ovaj outfit ne bi obukla ‘ni mrtva’. Posebno za Ultru odabrala je slatki aztec print topić i pripadajuće hlačice. Od accessoriesa voli sunčane naočale, ogrlice i, naravno, selfie stick kako bi ona i njezinih 17 frendica mogle srušiti facebook od silnih selfiea dok krate vrijeme tokom seta Chemical Brothersa za koje nikada nisu čule. Kreće ‘Hey boy, hey girl‘. ISUSE ZNAM OVU STVAR!!! Sada je Željana u svom društvu promaknuta u muzičkog znalca.

Željana je na Ultru došla zbog Davida Guette – voli onu njegovu ‘Work Hard Play Hard’ što će joj ujedno biti i prva tetovaža, ali je nekako neodlučna koji font odabrati.

New Picture (2)

Hey posjetitelji Exita, čuvajte se,dolaze vam Hani, Bani i Petrunjela! (Nedostatak inspiracije, ok?)
Najbolje su prijateljice jer imaju kompatibilne horoskopske znakove i vole iste filtere na Instagramu.

Mrze nepravdu i nikada se ne bi posvađale oko istog dečka, iako će jedna od njih pogaziti svoju riječ već prvoga dana festivala; rakija u Novom Sadu je jaka i ona se ‘totalno ničeg ne sjeća’, ali se sjeća da  je Ivan njoj prišao PRVI i baš se nije snašla. LOL, sorry Bani. Da bi pokazale kakva su ‘Mala banda‘, ali i svoje različite karaktere, odabrale su Koačela HM cvijeće u različitim bojama.

Na festival dolaze tek oko 22h jer je kriminalno da sve počinje dok je još dan, a Hani samo 45 minuta mora izdvojiti za kovrčanje kose! Vole onu jednu stvar od Toma Odella na koju će plakati i na Fejsu objaviti ‘Tom Odell je SVE <3 – with Bani and Petrunjela @ Exit Main Stage’. Do kraja njegovog nastupa će se čuditi koliko taj čovjek zapravo ima pjesama. Pit’ će sve što im dođe pod ruku i na Dance Areni vikati ‘YOLOOO’ te zamahivati kosom dok divljaju na Martina Garrixa. OMG TAKO JE SLADAK!!! Na Chrisu Liebingu će im već biti dosta, ali će ostati jer su srele one zgodne dečke iz busa.

Djevojke, želite li u festivalskoj sezoni 2015.biti dio ovog modernog društva, sve što trebate je skoknuti do obližnjeg H&M-a i izbaciti ‘umjerenost’ iz rječnika. Majica natpisa Coachella na festivalu koji nije Coachella nije ni izbliza dovoljna! Uzmite sve što vidite izloženo na lutkama, ne zaboravite cvijeće i napunite mobitele jer – ako nije na Facebooku, nije se ni desilo! Vidimo se u nekoj od galerija.