Matthew Herbert remiksirao suradničku pjesmu slovenskog dua Danza Macabra i Diyale

Slovenski duo Danza Macabra često surađuje sa hrvatskom pjevačicom Diyalom, a njihovu posljednju traku ‘In For It’ remiksirao je Matthew Herbert.

Danza Macabra je slovenski duo koji se sastoji od Edina Čuturića i Martina Rojnika. Izdavali su za važne etikete poput dARKROOM Dubsa, Tanzbara, Travelling Soul Recordingsa, Btraxa, Mome te puštali glazba diljem svijeta, ali su odlučili da trebaju učiniti nešto više i osnovali svoju etiketu Danza Macabra Records na kojoj objavljuju elektronsku glazbu, suptilno kombinirajući glazbene produkcijske tehnike i široki spektar glazbenih utjecaja. Sa Diyalom, hrvatskom MC & hip-hoperica, koja je nedavno predstavila videospot za pjesmu ‘Gedup‘ i najavila svoj povratak na glazbenu scenu ovo nije prva suradnja. 2011. godine izdali su na svojoj etiketi pjesmu ‘Getcha Wiv Me’, a ‘In For It‘ označava nastavak te suradnje.

Bilo je potrebno osigurati reinterpretaciju od umjetnika čiji su remiksevi vrlo nepredvidljivi i svježi‘ rekao je duo za Fader.
Matthew Herbert, kao jedinstven i plodan producent, bio je na ‘remiks listi želja’ dugo vremena i sada je bio više nego dobar trenutak da ga pozovemo. Koristio je 80% svih dijelova iz originala, uredio ih te zadržao ponavljajući glavni vokalni stih u svom remiks i stvorio sasvim drugu pjesmu‘.

Azra H.