Long way from home – festival na obroncima Medvednice

Postoji li nešto bolje od partijanja u netaknutoj prirodi i potpunoj izolaciji? U upravo ovim uvjetima unutar parka prirode Medvednica održat će drugo izdanje Long way from home festivala.

Iznad kamenoloma Bizek i u samom kamenolomu glazbeno-umjetnička udruga Baltazar organizira svoj drugi ples pod vedrim nebom, glazbeni gathering naziva Long way from home, ove godine u proširenom, dvodnevnom festivalskom izdanju. Zabava počinje u petak, 8. svibnja, trajat će do nedjelje ujutro, a protezat će se na čak četiri floora.

Floor The Lodge, na kojem vas očekuje psybreaks/d’n’b/psytrance/downtempo/chill, predstavlja ishodišnu točku iz koje se festival počeo razvijati. Tamo će vas zabavljati ekipa iz Dirty Beatza, odnosno Tekitoka, Brat Leeks i Kula VuBass, zatim Pistolerosi, Zmayo, Kirg i Morph te ekipa iz Baltazara, Mihael Delič, Cosmicomix, Mata Mathics i Vibra. Za downtempo i chill aspekt ovog floora zadluženi su CHILLIN GLOW, Wakantanka i Uyulala, dok su za after odgovorni Tvrtko i Đerri.

Drugi je Organic Floor, rezerviran za psychedelic punk/blues/post rock/eksperimentalni rock i ostale manje ili više srodne žanrove, a na njemu će nastupiti mladi perspektivni glazbenici poput beatboxera Surke, producenta Kimekai, bendovi Chui, M.O.R.T. i Portman te glazbenice Sara Renar i Ivana Picek.

Duboka noć odvodi vas na RAVE ANN floor. Rave Ann je neovisan audio-vizualni projekt koji funkcionira kao jedinstvena pozornica, koju će u ovom slučaju ‘glumiti’ kombi marke Volkswagen, a s koje će odzvanjati samo najbolje od housea i techna. Muskulfiber će vam priuštiti istrenirani jahači zagrebačke scene, Art Lentz, Mario Novak, Ewan, Dubok, Man From The Lab i Tvrtko.

Četvrti je floor STONE AGE INDUSTRY, koji je ujedno i najveća pozornica festivala te ulazi u sami kompleks kamenoloma. Na ovom flooru rasplesat će vas zvuci melodične goe i nešto mračnijeg psytrance koje će puštati ekipa iz Zagreba i Rijeke: Dalton, Stevo, Jas Jasar, Hotep, Huz Det, Pila Pulse, Peace Defender i Ogologo. Budući da je riječ o zabavi za sva osjetila, ekipa iz Zadra, Geometrik Deko, svojim string art dekoracijama pobrinut će se za golicanje vaših vizualna čula.

Ovakva zavodljiva i izolirana lokacija zahtijeva kraće putovanje, ali ekipa iz Baltazara se i za to pobrinula – organiziran je besplatan prijevoz s okretišta na Črnomercu za koji je dovoljno je samo da im na Facebooku pošaljete ime vas i vaših prijatelja, a oni će vama dostaviti vozni red. Odlučite li se doći vlastitim prijevozom, bacite oko na kartu koju su narisali: 

10338752_299186480247664_2665568737621346204_n

 

Participacija za jedan dan festivala iznosi 60 kuna, za dva iznosi 80, i to do 7. svibnja, dok će na dan festivala iznositi 100 kuna i moguće ju je ostvariti samo na ulazu u festival. Plaćanje je moguće na tri načina, a detalje provjerite na Facebook profilu festivala, gdje ujedno možete saznati više o svim izvođačima. 

Zagrijati se za festival možete već ove subote na promo partyju u, kako organizatori kažu, ‘maloj tvrđavici pozitivnih emocija skrivenoj unutar kampusa Borongaj’. Na line-upu su Art Lentz, Dubok, Gars, PodRoomReversed Sentence, a upad je 30 kuna. Potvrdite svoj dolazak ovdje, a u nastavku pogledate flayer za Long way from home festival. 

11036667_485263211639989_3384012072933733282_nSara S.

FOTKA: Domagoj Šimundić

PLAKAT: Alma Ćakić i Milan Pantović