Magda i NYMA lansirali kontroler

Magda, DJ-ica, producentica i jedna od vlasnica labela ‘Items and Things’ i NYMA, techno veteran iz Berlina, objavili su vijest o zajedničkom projektu. Samo, ovoga puta nije riječ o suradnji na glazbenom projektu poput prošlogodišnjeg ‘Define the Relationship’, nego komadu opreme.

U suradnji s tvrtkama Faderfox i Glanzmann DDS – inače specijaliziranima za midi kontrolere – Magda i NYMA lansirali su kontroler VERSUS. Riječ je o prilagođenom kontroleru ručne izrade čija je namjena približavanje live nastupa i DJ setova, povećanje kreativnih mogućnosti i osiguravanje jednostavnosti i praktičnosti tog procesa. Cilj je bio dizajnirati komad opreme koji će spajati studijsko i ‘živo’ okruženje, uz zahtjev da svojom raznolikom upotrebljivošću odgovara modernim zahtjevima koji proizlaze iz spajanja dvaju svjetova – glazbe i tehnologije. 

U izradi ovog kontrolera, glavni je cilj bio konstruirati visokokvalitetan midi kontroler praktičnog izgleda i jednostavnog dizajna, odnosno instrument na kojem će DJ uživati koristeći ga. Njegove glavne značajke su jedinstveno pozicionirana 3 potenciometra u takozvani ‘V-Section’ koji omogućuju selekciju traka bez gledanja u računalo, 32 fadera, jednostavna i raznovrsna povezivost sa svim aktualnim DAW i DJ programima te robusni aluminijski dizajn. 

Važno je napomenuti kako VERSUS nije namijenjen za masovnu proizvodnju, a da bi se osigurala visoka kvaliteta izrade, svaki novi uređaj proizvest će isključivo Faderfox i Glazmann DDS u Njemačkoj i Švicarskoj. Visoki troškovi proizvodnje i materijala odrazit će se i na cijenu, ali kreatori ovog kontrolera napominju kako je riječ o proizvodu koji je nastao isključivo iz ljubavi prema glazbi, a ne profitu. 

Na službenoj stranici možete pročitati sve o detaljima izrade i specifikacijama uređaja, a u nastavku pogledajte što Magda i NYMA u kratkom uvodu kažu o svojoj umotvorini: