Legende klupske scene na Voi’Sa festivalu

Ovaj brački festival može se pohvaliti činjenicom da je jedan od rijetkih koji se održavaju na hrvatskoj obali, a za čiju su organizaciju u potpunosti odgovorni Hrvati.

Voi’Sa festival održava se već 6. godinu na otoku Braču, a svojim line-upima i opuštenom atmosferom postao je nezaobilazna festivalska postaja. Ove godine se održava od 30. srpnja do 1. kolovoza na plaži Acapulcu u Supetru, a publiku će rasplesati samo najbolja imena soula, funka, disca i ostalih srodnih žanrova. 

Festival započinje u četvrtak, s Red Bull Music Academy večeri na kojoj će nastupiti britanska legenda Greg Wilson. Wilson je karijeru započeo još 70-ih, a od tada se svojom glazbom i nastupim etablirao kao kralj edita i jedan od najtraženijih nu/disco DJ-eva na svijetu.

Petak je rezerviran za Klubikon večer i još jednu legendu engleske klupske scene i soulfull zvuka – Davea Leeja, poznatog i kao Joey Negro. Lee je za pult stao još 88. godine, a njegovi su setovi mix starog i novog, putovanje kroz funk, disco, vocal house i deep house. 

Za subotnje zatvaranje festivala zadužena je Eleven Split večer, kada će nastupiti jedan od najboljih aktera UK scene: Ben Westebeech, znan kao Breach. Breach je multitalentirani glazbenik i vokalist koji je karijeru započeo 2007. kada je izdao svoj prvi album, a svojim suradnjama s brojnim priznatim glazbenicima afirmirao se u neizostavno ime engleske house scene. Njegova stvar ‘Jack’ jedna je od najvećih svjetskih hitova 2013. godine.

Osim britanskih legendi, na line-upu svakako treba istaknuti i domaće snage, pa tako možete očekivati i šestosatni beach set Eddyja Ramicha te imena kao što su Soulparlora, Tome Ricova, Funkytraina, Hrwoea, Pille & Duda Dudes, Kid Va & Bocca Sofistifunk feat. Ivan Škvorc/sax, Jakir brothers te vizualne poslastice iz Studia Barande.

Ove godine je osmišljen i dnevni program koji će trajati od 12 do 21 sata, dok će glavni program trajati od 22 do 5 sati ujutro. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 180 kuna, a dnevna ulaznica je 70 kuna u pretprodaji, odnosno 100 kuna na ulazu. 

Sve dodatne informacije o festivalu, Voi’sa paketima te ostalim prodajnim mjestima, saznajte na službenoj stranici festivala, kao i na Facebook stranici.

11095516_946337352057290_4453329124013789843_n