DJ Koze snima 50. DJ Kicks

Serijal mikseva poznat kao DJ Kicks rođen je u Berlinu 1995. godine. Od tada pa sve do danas, DJ Kicks svojim izdanjima koja izlaze na !K7 Recordsu prati dinamiku razvoja elektronske glazbe, a ona su mu također priskrbila i reputaciju svojevrsnog barometra glazbenog svijeta.

Tijekom ovih 20 godina, svoj doprinos kultnom statusu DJ Kicksa dali su mnogi poznati i cijenjeni glazbenici i glazbenice – samo neki od njih su Carl Craig, Kruder&Dorfmeister, Thievrey Corporation, Nightmares on Way, Four Tet, Apparat i Nina Kraviz. Za svoje jubilarno 50. izdanje DJ Kicks se vraća u Njemačku, gdje je sve i počelo, a štafetu preuzima šef Pampa Recordsa, eklektični DJ Koze.

DJ Koze svojim melankoličnim, nostalgičnim, ali istovremeno i veselim i razdraganim pristupom glazbi odvodi ovaj obljetnički miks u nekom drugom smjeru  daleko od tipičnog plesnog podija, ravno u najudobniju fotelju vašeg doma. Ne podliježući žanrovima i bilo kakvim ograničenjima, ovaj njemački producent za DJ Kicks pripremio je karakterističan spoj underground hip-hopa, melodičnog techna i indie-popa, s namjerom da miks zvuči kao radijska emisija u kojoj mogu uživati svi, a ne samo glazbeni nerdovi. Kako kaže Koze, radi se o glazbenom kozmosu provučenom kroz njegov filter, a kada uzmemo u obzir sve što stoji iza njegovog lika i djela, sigurna sam da nas očekuje zadivljujuće glazbeno putovanje kroz raspoloženja i žanrove. Posebno za ovu priliku Koze je pripremio i nekoliko eksluzivnih remiksa pod aliasom Kosi kako bi harmonija s blagim naznakama ludila bila potpuna. 

Miks će svjetlo dana ugledati 15. lipnja ove godine, naravno za !K7 Records, a u nastavku možete provjeriti popis pjesama koji samo donekle daje naslutiti što nam DJ Koze priprema.

01. DJ Koze – I Haven‘t Been Everywhere But It‘s On My List (DJ-KiCKS)
02. Dimlite – Can‘t Get Used To Those? (Kosi Edit) / Efdemin – Ohara
03. cLOUDDEAD – Dead Dogs Two (Boards Of Canada Remix)
04. Strong Arm Steady – Best Of Times (Instrumental)
05. Homeboy Sandman – Holiday (Kosi & Fink‘s Edit)
06. Freddie Gibbs & Madlib – Shame (Instrumental)
07. Mndsgn – Camelblues (Kosi Edit)
08. Broadcast – Tears In The Typing Pool
09. Daniel Lanois – Carla
10. Hi-Tek / The 2 Bears – Come Get It (Tekstrumental) / Modern Family (Kosi Kos Mélange)
11. William Shatner – It Hasn‘t Happened Yet
12. Marker Starling – In Stride
13. Session Victim – Hyuwee (DJ Koze Remix)
14. Frank & Tony – Bring The Sun feat. Gry (Kosi Edit)
15. Marcel Fengler – Jaz (Kosi Edit)
16. Portable feat. Lcio – Surrender (Kosi Edit)
17. The Gentle People – Superstar