Predstavljamo: KABINET (+MIX)

Na sceni se pojavio još jedan zanimljiv projekt! Dobro zvuči, dobro izgleda, a o line-upu prvog eventa, na kojem su čak 4 strana gosta, da i ne govorimo. Saznajte sve o Kabinetu i poslušajte mikseve koje su nam pripremili njegovi pokretači, Roko Gudić aka Okor aka TRKT i Branimir Selektović aka TRVLR.

> Što je Kabinet i koji mu je cilj?
Kabinet je zamišljen kao platforma uz pomoć koje bi pojedinci koji se bave nekom vrstom kreativnog rada imali priliku prezentirati svoj rad. Svaki event koji budemo radili poslužit će kao ‘izložba’, odnosno prezentacija suradnje raznih kreativaca. Za ovaj sad imamo dvoje dizajnera, jednog 3D grafičara, ekipu koje se bavi snimanjem iz zraka i još neke koje u ovom trenutku ipak ne možemo otkriti. Naravno, sve se vrti oko glazbe, ali sve ove druge oblike kreativnog rada koristimo kako bi dodatno naglasili ideju koju pokusavamo kroz glazbu iskomunicirati. Cilj nam je sa svakim idućim događanjem uključivati nove ljude. Zapravo bilo tko tko ima nešto za pokazati ima poziv da se pridruži Kabinetu.

Cilj Kabineta je, između ostalog, dati naše viđenje jedne ozbiljne klupske (ali ne samo klupske) večeri, odnosno organizacije. Također, cilj je da druge  inspiriramo i da ih na neki način potaknemo da i sami uzmu stvar u svoje ruke i proaktivno počnu graditi svijet oko sebe i za sebe. Planiramo organizirati razna događanja poput radionica glazbene produkcije, neformalnih druženja, izložbi radova neafirmiranih umjetnika i slično (da nabrojimo samo neka od njih, a sami event u Sirupu poslužit će kao launch party za web stranicu koja je u izradi i na kojoj ćemo raditi podcaste, intervjue, tutoriale, videa, slike, kreacije i sl.)

11118002_959519514082404_1045362538_n

> Tko su glavni likovi i koja je čija uloga u projektu?
Glavni likovi u ovoj priči su Branimir Seletković (trvlr) i Roko Gudić (okor aka trkt). Nas dvoje smo začetnici ove ideje. No osim nas dvojice, na projektu rade Franić Mario, Ana Valjak i Kažimir Petak. Njih smo odabrali za dizajnere i uz njihovu veliku pomoć kreirali smo naš vizualni identitet. Polako uvodimo i nove ljude, a to su Mateo Gudić, Franko Sardelić, Anja Mikačić koji zasada imaju zadatke administrativno/logističke prirode. Ana i Mario zaslužni su za vizualni identitet samog projekta i eventa, dok je Kažimir zaslužan za 3D promo video partyja. Kako vrijeme bude napredovalo, tako ćemo se i širiti jer će se i same aktivnosti proširiti, ali o tome kad dođe vrijeme za to.

> Zašto Kabinet, postoji li neka priča iza imena ili vam se jednostavno to svidjelo?
Tražili smo kratko i upečatljivo ime, relativno neutralnog karaktera. ‘Kabinet’ svakome može predstavljati nešto drugo,  no nama okvirno ‘Kabinet’ predstavlja mjesto na kojem se eksperimentira, koje je kao nekakav laboratoriji ili inkubator ideja. Mjesto gdje smo slobodni izraziti misli i osjećaje kroz glazbu, ali i druge oblike umjetnosti.

> Kako biste opisali svoj glazbeni okvir, a kako vizualni stil? Što vas sve zanima, a što nikako ne dolazi u obzir?
Branimir: Obojica intenzivo radimo na vlastitoj glazbenoj produkciji. Meni je osobno ta ekspresija trenutnog dojma, osjećaja i ‘mindseta’ uvijek bila na prvom mjestu. Kao i većini glazbenika, glazba je moj lijek, a lijek ne želim ograničavati. No, ako se baš moram ‘uokviriti’, moja glazba je određena mješavina Deep/Dub/Bass/Electro i Acid elemenata, većinom u House i Techno okvirima, no nije pravilo. U setovima volim pružiti  putovanje neograničeno žanrovima, ali uz atmosferičnu i plesnu notu jer su upravo takvi setovi oni koje sam preslušavao mjesecima. Soundcloud: soundcloud.com/branimir_seletkovic

11092972_959519527415736_1044380989_n

Roko: Moj glazebni okvir je sve što je rađeno sa smislom. Prije sam bio žanrovski fašist u nekom smislu, tj. držao sam se jednog žanra i ‘hejtao’ druge. To više nije slučaj jer svoje uši želim izložiti što je više moguće različitim zvukovima, brzinama i osjećajima. Za mene je važno da glazba pokreće. Ne treba taj pokret bit fizički. Može bit emocionalni, psihički, spiritualni, ali važno je da pokreće. Ono što nikako ne dolazi u obzir je buka i muzika na kojoj više radi PR mašinerija od samih ‘glazbenika’. Zna se na što mislim kad to kažem. Muzika koju sam stvaram je nekad brza i mračna, nekad sjetna i spora, ali je uvijek rađena s emocijom.

11087116_959519234082432_800197139_n

Moj spektar interesa je širok, ali ono što se provlači kao nit poveznica suptilnost, minimalizam, profinjenost i geometrija. To je ono što me u vizualnom, ali i muzičkom smislu najviše privlači. ‘Use one less’  mi je moto kojeg se pokušavam držati u zadnje vrijeme… osim vikendom u izlascima.

> Na vašem profilu je u interese svrstana glazba, dizajn, video, fotografija, 3D animacija i drugo. Što od toga možemo očekivati na vašem prvom eventu?
Osim očiglednog odgovora – glazbe, u sklopu prvog eventa imamo video najavu partija koja je rađena kao 3D animacija. Kroz dizajn flajera, plakata i naljepnica pokušali smo dati naslutiti u kojem ćemo vizualnom smjeru ići. Na samoj večeri pokušat ćemo modificirati prostor, tj napraviti sitna uređenja koja će dati naš osobni touch Sirupu. Bit će tu i video animacije. I kao što smo već napomenuli, lansirat ćemo web stranicu. Kroz tu web stranicu dat ćemo prostor svim tim oblicima umjetnosti da dođu do izražaja. S druge strane, ne možemo vam sve odmah ni otkriti jer neke stvari čuvamo za sami event.

facebook.com/k4binet 

FB event: KABINET w/ Sam Binga (UK) – Versa & Rowl (UK) – Inkarv/Vrak (UK) – VRH + residents

PIŠE: Daria Grudić
NASLOVNA FOTKA: Ana Valjak