Svemirska inovacija: Od sada svoju omiljenu pjesmu možete vizualizirati i isprintati pomoću 3D tehnologije

U posljednjih desetak godina tehnologija je toliko napredovala, da je pojavom 3D printera moguće dobiti najbizarnije stvari koje svakodnevno koristimo, poput olovke ili pak one koje volimo i jesti, banane ili jabuke.

Najveću korist pojavom takve svemirske tehnologije imaju umjetničke kolaboracije te razni studiji za 3D vizualizaciju. No jeste li se ikada zapitali što proizlazi kada spojimo tu naprednu tehnologiju i glazbu ili jeste li ikada pokušali zamislili kako fizički izgleda vaša omiljena stvar koja svira na radijskoj postaji dok sjedite u svom automobilu?

Upravo takvu ideju iskonstruirao je trio Kei Gowda, Christine Whitehall i David Lobster  iz njujorškog studija REIFY koristeći neobičnu mašinu MakerBot Replicator 1. Mladi inovatori napravili su prilagođeni softver koji glazbene zvukove konvertira u skulpture sačinjene od bronce, plastike i drugih materijala te su na taj način željeli istražiti širok potencijal koji u sebi nose zvučni valovi. I zaista su u tome uspjeli, a više o ovom izrazito zanimljivom projektu možete pogledati u videu!

“Ride Of The Valkyries ” By Richard Wagner . Images Via

‘Ride of the Valkyries’ by Richard Wagner

[Inverted ] “Ride Of The Valkyries ” By Richard Wagner

[Inverted] ‘Ride of the Valkyries’ by Richard Wagner

“How Music Works ” By David Byrne

‘How Music Works’ by David Byrne

 Nina T.