SoundCloud i ZEFR sklopili partnerstvo

Nakon Youtubea, prestižna tvrtka specijalizirana u području zaštite autorskih prava te brige za brendove i sadržaj počinje suradnju i sa SoundCloudom.

Popularni glazbeni streaming servis SoundCloud vodeća je svjetska glazbena platforma sa 175 milijuna jedinstvenih slušatelja mjesečno, na kojoj se u svakoj minuti ažurira 12 sati audio sadržaja. U svrhu unaprijeđivanja servisa, čelnici platforme najavili su suradnju s tvrtkom ZEFR koja bi, prema riječima osnivača SoundClouda, Alexandera Ljunga, trebala pospješiti njegovu funkcionalnost i rezultirati materijalnom dobiti za korisnike koji promoviraju svoj sadržaj. Kao glavni menadžerski partner YouTubea i tehnološki izbor gotovo svih vodećih holivudskih filmskih studija, kao i izdavačkih kuća, ZEFR brine za gotovo 280 milijuna online video sadržaja te broji oko 30 milijardi pogleda mjesečno.

ZEFR je odgovoran za razvoj dobro funkcionirajućeg monetizacijskog modela na YouTubeu pa nema razloga da tamošnje iskustvo ne projicira na platformu poput ove. Kao cilj partnerstva sa SoundCloudom, glasnogovornici tvrtke navode bolje razumijevanje objavljenog sadržaja od strane korisnika. Zaštita autorskih prava trebala bi se tako podići za čitavu stepenicu, s obzirom da spomenuta tvrtka u tom polju prednjači već gotovo pola desetljeća.

Ena C.