Provjerite koji festival je najskuplji

Ususret festivalskoj sezoni, novi podaci Guardiana pokazuju kolike troškove snose posjetitelji na dnevnoj bazi na svim popularnim festivalima.

Podatke je prikupila stranica No.1 Currency koja je usporedila cijene najpoznatijih festivala diljem svijeta, a u obzir je uzela cijenu karata, troškove hrane, pića i smještaja kako bi došla do podataka o dnevnim i ukupnim troškovima.
Prvo mjesto ne izaziva veliko iznenađenje jer se naravno radi o Coachelli. Američki festival je i službeno najskuplji festival  s prosječnom potrošnjom posjetitelja oko £187 (oko 1950,00kn) po danu. Coachella koja je nedavno završila, slovi kao festival o kojem se najviše priča te je poznata po tome što ju posjećuju slavne osobe iz showbizznisa.

IMG_6876

Tomorowland je jako blizu Coachelli, sa samo jednom funtom manje u dnevnoj potrošnji koja iznosi 186£ po danu. Na trećem mjestu sa najvećim dnevnim troškovima je Glastonbury, sa £133 (oko 1400,00kn) po danu. Najskuplje jelo pojest ćete na Sziget festivalu u Budimpešti, dok je najjeftinije jelo na Open’er Festivalu u Poljskoj. Najskuplje pivo popit ćete na Coachelli, a najjetinije je na Sonar Festivalu u Španjolskoj.

Guardian istiće Exit festival kao najjeftiniji. ‘Exit festival u Srbiji, koji je u posljednjih deset godina izrastao u jedan od najpopularnijih europskih festivala, još je uvijek najjeftiniji u ukupnom poretku, sa dnevnom cijenom od £54 (oko 550,00kn)‘.

U nastavku klikom na kategorije na infografici možete provjeriti gdje ćete se najjeftinije/najskuplje provesti,  a mi vam preporučujemo da ovo ljeto ipak posjetite neki od regionalnih fetivala.