Trodnevni festival u Berghainu

Kultni klub u Berlinu koji je osim po dobroj glazbi jednako poznat i po brižno njegovanoj reputaciji ekskluzivnosti, ovog ljeta priprema trodnevni festival.

Institucija berlinskog clubbinga – Berghain – ovoga će ljeta ugostit festival te time široj publici omogućiti da napokon zaviri u prostorije ovog tajnovitog kluba. Riječ je o festivalu Pop-Kultur koji organizira Musicboard Berlin, organizacija kojoj je cilj osnaživanje glazbene industrije u Njemačkoj. Održat će se od 26. do 28. kolovoza u svim prostorijama kluba, a trodnevnim slavljem popularne kulture i glazbe, festival nastoji povezati glazbenike sa stručnjacima iz društvenih i znanstvenih područja kako bi diskutirali o pop-kulturi i istražili je na do sad ne istražene načine.

Osim bogatog kulturno-edukativnog programa koji se sastoji od predavanja, tribina i radionica, festival mora opravdati svoju lokaciju, tako da glazbeni program nimalo ne zaostaje na Berghainovim standardima – nastupit će oko 60 imena, a neka od njih su Pantha Du Prince, Girl Band, Matthew Herbert & Band, Lapalux i mnogi drugi. Cijeli line-up pogledajte ovdje.