Albumi Daft Punka i Skrillexa među najglasnijim albumima ikad

Webstranica Dynamic Range Day napravila je zgodnu infografiku koja dokumentira jačinu i dinamički raspon razine nekih od najboljih albuma iz proteklih 40 godina.

Tijekom ’90-tih razvio se pojam ‘Loudness Wars‘ što je  popularni naziv za trend povećanja razine zvuka na CD-ima i digitalnim audio datotekama za koji mnogi kritičari vjeruju da smanjuje kvalitetu zvuka i slušateljev užitak.

Na infografici koji su napravili na web stranci Dynamic Range Day  nalaze se mnogi albumi koje ste vjerovatno očekivali, poput Metallice ili Red Hot Chili Peppersa, a na popisu najglasnijih našli su se i Daft Punk i Skrillex. Iako je Skrillex poznat po svojem apsurdno kaotičnom zvuku, Daft Punk nismo očekivali na ovom popisu. Skrillexov album ‘Recess‘ našao se na vhu popisa kao jedan od najglasnijih i najmanje dinamičnih, odmah ispod albuma ‘Death Magnetic‘ benda Metallice. Album Daft Punka je nešto tiši i dinamičniji jer su oni ipak majstori proizvodnje koji to rade dulje vrijeme, imaju više resursa na raspolaganju, a imali su i sasvim drugačiji cilj za njihov album.

U nastavku provjerite koji albumi snimljeni u posljednjih 40 godina su najglasniji, a u videu pogledajte objašnjenje što je to točno Loudness Wars.

Loudness -wars (1)

Azra H.