Machinedrum objavio tribute EP za DJ Rashada

Travis Stewart je još ranije ovog tjedna najavio izdavanje nikad objavljenih stvari nastalih u suradnji s footwork producentima u počast preminulom pioniru tog podžanra.

Vijest o iznenadnoj i tragičnoj smrti DJ Rashada 26. travnja prošle godine pogodila je čitavu vojsku fanova i suradnika koje je ova legenda footworka svojim predanim i inventivnim radom prema glazbi stvorila tijekom godina, bilo kao DJ, bilo kao producent, bilo kao kolega i prijatelj. Jedan od njih je i Machinedrum koji je, kako sam kaže, imao sreću surađivati s Rashadom u nekoliko prilika, s njime dijeliti pozornicu i studio. Projekti na kojima su radili, nakon Rashadove smrti ostali su nedovršeni, velikim dijelom i zbog toga što Machinedrum jednostavno nije imao snage ponovno ih otvarati. S vremenom, Machinedrum je ipak dovršio započeto i u čast DJ Rashadu i svemu što on predstavlja za glazbeni svijet objavio EP ‘Movin’ Forward‘.

EP ‘Movin Foward’ je kompilacija kolaboracija koje uz Rashada i Machinedruma potpisuje još jedan pionir footworka, Nick Hook, a dodane su i dvije stvari Machindrumove solo produkcije. EP je moguće kupiti putem Bandcampa, a sav prihod odlazi Rashadovoj obitelji.

Poslušajte što je Machinedrum pripremio jer, prema njegovim riječima, Rashadov duh živi kroz Teklife, plesače, njegove prijatelje i sve one koje je dodirnuo svojom glazbom i utjecao na njih.

1. DJ Rashad, Machinedrum & Nick Hook – Understand
2. Machinedrum – All I Really Want
3. DJ Rashad, DJ Spinn & Machinedrum – The Flow
4. Machinedrum – The $$$
5. Machinedrum – SeeSea (DJ Rashad & Taso Remix)