Howling: ‘Stole The Night’ Video

Video spot za drugi singl sa nadolazećeg albuma prikazuje snažno vizualno istraživanje shizofrenije i krhkosti ljudske psihe.

Howling je elektronski glazbeni projekt australskog glazbenika i člana benda The Acid, RY X-a i njemačkog producenta Franka Wiedemanna iz Ȃmea. Njihov debitantski LP ‘Sacred Ground‘ izlazi u svibnju putem etiketa Monkeytown i Counter.

RY X je progovorio o svom doticaju sa shizofenijom unutar obitelji. Naime, njegova sestra je oboljela od teškog oblika shizofrenije i obitelj se s bolešću borila petnaest godina.

Dugan i ja uvijek težimo uhvatiti slikovitost emocionalne biti  povezane s glazbom. U videu ‘Stole the Night’ smo željeli potaknuti na otvoren razgovor o nekoliko stvari …jedna od njih je koncept našeg trenutnog društva u kojem nas ono pokušava ‘ukrotiti’…svi smo mi u suštini divlji i pripadamo Zemlji, ali smo zadržani unutar struktura pripadnosti našeg nametnutog ‘svijeta’. Beton i žitarice, K-Mart i preveliki značaj koji pridajemo estetskom doživljaju samih sebe. Što ako neki od nas pripadaju divljini. Zemlji. Pripadaju više tamo, nego među zidovima.

Druga stvar koju smo istražili je krhkost ljudske psihe…kada su jednom upitali cijenjenog učitelja meditacije o mentalnoj bolesti, rekao je ‘ Svi smo mi psihički bolesni. Možemo samo razlikovati stupnjeve koliko smo bolesni na temelju toga koliko smo povrijeđeni od strane drugih ‘.

Pjesmu ‘Stole the Night‘ remiksirao je njemački deep house dvojac Ȃme i transformirao je u sedmominutnu deep house rapsodiju, a možete ju poslušati na LINKU.

Prekrasno mračan video u režiji Ry X-a i Dugana O’Neala pogledajte u nastavku.

Azra H.