Sam Binga: ‘Pripremam jedan novi, veći projekt’

Bristolski DJ i producent nastupa u Sirupu u petak, 1. svibnja, u sklopu Kabinetovog prvog partyja. Uz njega i domaćine sviraju još tri strana gosta – Versa & Rowl, Inkarv/Vrak, te splitski DJ i producent VRH.

Izdanja d’n’b majstora Sama Binge potpisuju labelovi poput EXIT Recordsa, Critical Musica i 50Weaponsa, a zbog specifičnog zvuka, njegove stvari vrte izvođači koji nužno ne vrte taj žanr, pa se tako i njegova produkcija našla na Kode9-ovu ‘Rinse:22’ miks CD-u. Ako ste fan polomljenog ritma, atmosferičnih zvukova i brzine od 160 BPM-a na više, obavezno se nacrtajte u petak u Sirupu na Kabinetu.

FB event: KABINET w/ Sam Binga (UK) – Versa & Rowl (UK) – Inkarv/Vrak (UK) – VRH + residents / Visuals: Liik 

Razgovarala: Daria Grudić

> Što nam spremaš za petak u Sirupu?

Energične perkusije od 160 do 170 BPM-a, a možda i više… Neke vlastite dubplateove, neke od frendova, stvari koje ste možda več čuli, no više onih koje niste. Miks UK pressurea i Dirty South swaggera u mojoj izvedbi.

> Na čemu trenutno radiš, imaš li kakvih novosti ili novu suradnju na vidiku?

Ne smijem puno otkriti, ali nadam se da će ovoga ljeta izići jedan moj novi, veći projekt. Nedavno mi je u studiju bio DJ i producent Hyroglifics, pa možete uskoro očekivati i izdanje s našim imenima.

> Što ti je najdraže u vezi suradnje s Om Unitom na posljednjem izdanju?

Mislim da nam proces dobacivanja idejama teče jako dobro. On je izuzetno vješt u dodavanju onog završnog detalja na traku, i to na način na koji ja nikada ne bih radeći sam. Što se tiče ostalih stvari, s obzirom na to da smo uložili vlastiti novac u projekt, lijepo je vidjeti da se se stvar isplatila i da nam se novac vraća. Budimo iskreni, i to je jedna lijepa prednost!

> Kako je došlo do suradnje s Addison Grooveom za 50Weapons? 

U vrijeme kada smo radili na izdanju živio sam jako blizu njega. Htjeli smo nešto napraviti skupa već dugo, no rasporedi nam se nikako nisu poklapali. Nakon što se vratio s jedne turneje, uzeo mjesec dana slobodno od gigova, a ja sam negdje u to vrijeme pao s bicikla i slomio ključnu kost i nisam mogao baš izlaziti, što je doprinijelo tome da uđemo u studio i odradimo posao. 

> Koje producente smatraš iznimnima? 

Rhythm & Sound me oduvijek inspiriraju – tako mnogo naprave s tako malo, a stvari su im izrazito tople. Obožavam i klasike Timbalanda i Neptunesa – odličan ritam, zanimljiv groove i mnogo swagga. Emptyset korste noise, sine waves i feedback na zapanjujuć način i nekako stalno uspijevaju raditi najluđe projekte, kao što je recimo snimanje u staroj nuklearki ili zvuk odskakanja signala s ruba atmosfere u live izvedbi… Nitko to ne radi na takav način u dance glazbi! I, na kraju krajeva, ako ne razumijete King Tubbyja, ne možemo biti prijatelji.

> Koji glazbeni žanr ili stil baš i ne preferiraš?

Ovo bi se moglo učiniti malo nategnuto, ali mislim da većina žanrova i stilova može biti sjajna ako se radi s istinskom strašću i integritetom. Čak i da ne uživam u slušanju, mogu poštovati umjetnost, vještinu i posvećenost. S druge strane, istina je i da najcool i edgy underground glazba može biti bez duše, šuplja, plitka, složena po formuli… To zna biti deprimirajuće. 

> Kako ti je bilo prošle godine na Outlooku? Imali nešto što te posebno impresioniralo? 

Baš sam uživao! Bilo je skroz zabavno puštati disco na Protocol boat partyju, kao i hip-hop na Trap Magazine brodu (gdje sam pustio i Eneiev mix trake ‘Lef Dem’ među prvima), a velika mi je čast bila puštati i preko Mungo’s Hi Fi sound systema. Nakon svega toga bio je i velik uspjeh vratiti se u Bristol na vrijeme na svadbu najboljeg prijatelja! (Veliko hvala Roku i njegovom bratu na asistenciji, ljubav zauvijek.)

> Što je najgore što ti se dogodilo na nekom gigu?

Uspio sam isključiti prvu stvar Frankieju Knucklesu u rasprodanom XOYO-u u Londonu. Mislim da neću to uspjeti nadmašiti.

> Čime bi se bavio da nisi glazbenik? 

Vjerojatno bi radio duplo lakše za duplo više novca, no život mi ne bi bio ovako zanimljiv!

> Što ti je najvažnije u životu?

Sluh, zdravlje, prijatelji i obitelj. Sve ostalo je bonus. 

10451163_852959251443684_4829389930060745387_n