Paul van Dyk objavio novi album

Desetljeće i pol od objave prvog dijela kompilacije, Paul van Dyk se vratio s ‘The Politics of Dancing 3’ za etiketu Ultra Music.

Paul van Dyk se od 2001. godine zainteresirao za politiku. Njegovo stvaranje ‘The Politics of Dancing‘ kompilacije inspirirane su ljubavlju i podrškom koju različiti ljudi diljem svijeta imaju prema elektronskoj glazbi. ‘Palestinci plešu sa Izraelcima. Libanonci plešu sa Izraelcima. Bez rata, bez ičega u njihovim mislima osim toga da se odnose jedni prema drugima sa poštovanjem. U životu nikada nisam vidio nikakvu silu koja je imala veći učinak ujedinjenja. Okupiti ljude je uvijek prvi korak prema pomirenju‘, rekao je Dyk 2006. godine. Sebe opisuje kao velikog protivnika rata te svoj stav često pokazuje noseći majice sa natpisima ‘Make peace, not war.

Nakon skoro petnaest godina od prve kompilacije ‘The Politics of Dancing 1‘, koja je bila miks trance glazbe, i druge ‘The Politics of Dancing 2‘, Dyk je za treće izdanje izjavio ‘Toliko se toga promijenilo u glazbenoj industriji od posljednjeg albuma ‘The Politics‘. Način na koji radimo i produciramo glazbu, kako puštamo glazbu i naravno kako ju konzumiramo. To je prirodno. To je evolucija. Treći ‘The Politics of Dancing’ ima drugačiji pristup nego prva dva albuma. Odgovor leži u glazbenoj i umjetničkoj suradnji. Za mene, stvaranje glazbe je jedna od najpoticajnijih, najzabavnijih poslova koji ispunjavaju na ovom svijetu . To što radiš s prijateljima i ljudima kojima se diviš čini ovaj posao mnogo ugodnijim.’ ‘

‘The Politics of Dancing 3’ sadrži singlove ‘Come With Me,’ ‘Only In A Dream,’ ‘Guardian’ i ‘Louder’, koji su se našli na Beatportovoj ljestvici top singlova te deset novih stvari. Na albumu Dyk je surađivao sa etabliranim stručnjacima poput Ummeta Ozcana, Alya & File, Rogera Shaha i Giuseppea Ottaviania, pjevačicama i tekstopiskinjama Sue McLaren, Betsie Larkin, Triciom McTeague i Fisher te novim nadama sa produkcijske scene Genixom, Jordan Suckleyem, Las Salinasom i Markom Etesonom.

Paul van Dyk ovo ljeto nastupa u klubu Revelin i na Serbia Wonderland Festivalu.

The Politics of Dancing 3 Tracklista:
01: Paul van Dyk and Mark Eteson feat Tricia McTeague – Heart Like An Ocean
02: Paul van Dyk feat Sue McLaren – Lights
03: Paul van Dyk, FKN and Mohamed Ragab feat. Jahala – My World
04: Mino Safy Around The Garden – Paul van Dyk Remix
05: Paul van Dyk and Michael Tsukerman feat Patrick Droney – What We’re Livin For
06: Paul van Dyk and Giuseppe Ottaviani feat Fisher – In Your Arms
07: Paul van Dyk and Ummet Ozcan – Come With Me (We Are One) (Paul van Dyk Festival Mix)
08: Paul van Dyk and Aly & Fila feat Sue McLaren – Guardian
09: Paul van Dyk and Las Salinas feat. Betsie Larkin – Love Is
10: Paul van Dyk and Genix – For You
11: Paul van Dyk and Stoneface & Terminal – Follow Me
12: Paul van Dyk and Jordan Suckley – City Of Sound
13: Paul van Dyk, Jessus and Adham Ashraf feat Tricia McTeague – Only In A Dream (PvD Club Mix)
14: Paul van Dyk and Roger Shah feat Daphne Khoo – Louder (PvD vs Ben Nicky Remix) 

Azra H.