Poslušajte novu pjesmu Damiana Lazarusa and The Ancient Moonsa

Damien Lazarus koji je proputao čitav svijet i svirao na prekrasnim lokacijama, snimio je album ‘Message From the Other Side’ pod utjecajem različitih kultura i zanimljivih ljudi.

Egzotični instrumenti i vokali karakteriziraju prvi album koji je Lazarus objavio pod imenom Damian Lazarus and The Ancient Moons. Na albumu, koji je sniman uglavnom u Londonu i Meksiku, surađivao je s nizom velikih glazbenika iz cijeloga svijeta poput producenta Jamesa Forda (Arctic Monkeys, Firenca Welch), egipatskog perkusionista i glazbenika Hossama Ramzya, losanđeleskog soul/funk kantautora Mosesa Sumneya, pakistanskih virtuoza Fareeda Ayaza, Ebua Muhammeda i Hamze Akrama te mnogim drugima.

Multietnički album koji je jednako mističan kao i sama pojava Damiana Lazarusa, izlazi 18. svibnja na Lazarusovoj etiketi Crosstown Rebels i na !K7 labelu.

U nastavku poslušajte traku ‘Sacred Dance Of The Demon’ na kojoj je surađivao sa mozambijskim gitaristom Necoom Novellasom i gvinejskom pjevačicom čiji vokali dominiraju i čine središnji dio pjesme.

Azra H.