Dva odlična partyja u skladištu koje će uskoro biti srušeno

Svi mi obožavamo underground partyje koji se održavaju u napuštenim industrijskim kompleksima, zgradama i skladištima, a ova dva će, sudeći po lineupu, biti epska.

The Warehouse project je niz klupskih večeri organiziranih u Greater Manchesteru u Engleskoj, koji za razliku od većine ostalih klubova, radi samo sezonski od rujna do Nove godine ili kad za to postoji neki prigodni datum ili mjesto. Kao u ovom slučaju na primjer, kada su organizatori saznali da se blizu mjesta gdje se inače održavaju njihovi partyji, nalazi napušteno skladište koje uskoro odlazi u povijest.

Tijekom godina WHP partyja u Store Street, proveli smo bezbroj noći pitajući se da li postoje druga mjesta kao što je ovo koja samo čekaju da budu otkrivena. Nismo imali pojma da se odmah iza ugla nalazi veliki zaboravljeni industrijski ponor, Mayfield Depot.’

Od svog osnutka, 2006. godine, klub je bio domaćin brojnih međunarodnih DJ imena poput Sven Vätha, Aphex Twina, Richie Hawtina, Deadmau5-a, Annie Mac, Petea Tonga, Armand Van Heldena i Ericka Morille te glazbenika De La Soula, Happy Mondaysa, Chica, The Prodigya, Disclosurea, Basement Jaxxa i Foalsa. Zbog dvije smrti koje su se dogodile tijekom partyja u The Warehouseu, mjesto su tabloidi prozvali ‘Death Club‘ iako su policijska izvješća pokazala da slučajevi nisu povezani direktno sa organizatorima i eventima.

Zaboravljeno industrijsko skladište, Mayfield Depot, prije nego postane ruševina, tijekom dva vikenda postat će dom dva partyja sa odličnim lineupom. U petak, 17. svibnja, live nastup održat će Four Tet, dok će u subotu, 18. svibnja biti rezervirana za techno igrače popot Octave Onea, Midlanda, Joy Orbisona, Carl Craiga & Mikea Banksa i Kylea Halla uz DJ Kozea.

WAREHOUSEPROJECT-820x 545

1010

Azra H.