Sonyjev novi gadget – žarulja s ugrađenim bluetooth zvučnikom

Odavno je već dokazana divna komplementarnost glazbe i svjetlosti, a Sony je sada pronašao način kako da je korisniku ponudi u jednom proizvodu – osmislili su LED žarulju koja u sebi ima bluetooth zvučnik.

Ova Sonyjeva žarulja dio je tvrtkinog Life Space UX koncepta koji je fokusira na uređaje koji običan dom pretvaraju u onaj pametni. Žarulja ima ugrađeni Bluetooth zvučnik koji se može povezati s bilo kojim Bluetooth uređajem te tako reproducirati glazbu u prostorijama u kojima inače možda nije postojala mogućnost ugradnje zvučnika.

Sony -light -bulb -speaker -120515-635x 372

 

Pomoću aplikacije na smartphoneu ili daljinskim upravljačem koji dolazi uz žarulju i opremljen je NFC-om (komunikacija kratkog polja), možete kontrolirati glasnoću zvučnika i intenzitet svjetla. Žarulja daje rasvjetu od 360 lumena i svijetli samo u bijeloj boji.

2.0

Žarulja će biti dostupna u Japanu od 23. svibnja, a datum dolaska u Europu i SAD još nije poznat. Pogađate, ova žarulja nije jeftina i poželite li imati glazbu i rasvjetu u jednom, trebat ćete izdvojiti 127 dolara. Postavlja se pitanje opravdava li takva cijena i kvalitetu zvuka?

Pogledajte video.