Helios izdaje novi album i treba vašu pomoć

Helios na Kickstarteru pokrenuo kampanju za novi album
Keith Kenniff je američki kompozitor, multiinstrumentalist, i producent elektronske glazbe, a od kad je s 10. godina naučio svirati gitaru bio je član mnogobrojnih bendova i glazbenih projekata. Kenniff i danas aktivno radi pod nekoliko aliasa – producira ambijentalnu elektroniku pod imenom Helios, sa svojom suprugom svira u indie bendu Mint Julep, a Goldmund je pak njegov pijanistički alter ego.

Pod raznim imenima, Keith Kenniff iza sebe ima nekoliko desetaka albuma – kao Helios je aktivan od 2004. godine i objavio ih 7, a za sljedeći – ‘Yume’ – mu treba pomoć njegovih obožavatelja. Kenniff i njegova supruga Hollie razradili su plan i htjeli bi sami izdati njegov sljedeći album za njihov label Unseen.

Snimanje i miksanje albuma već je dovršeno, ali im je potrebno 20 000 dolara kako bi pokrili troškove distribucije albuma, masteringa, promoviranja, angažiranja umjetnika za video i artwork te ostale troškove koji dolaze uz ovakve projekte.

Za svoje donatore, Helios i njegova supruga pripremili su različite znakove zahvalnosti, poput potpisanog CD i re-press Heliosovog limitiranog albuma iz 2006. godine, Eingya, personalizirane remikse i artowrk umjetnika Matthewa Woodsona. Cilj im je izdati album u kolovozu ove godine.

Photo -original