INTERVIEW + MIX: Dubok i Gars povodom Escapea u Splitu

Omekšali hejter iz Splita i ocvali panker iz Rijeke našli su se u Zagrebu i na zajedničkom soundtracku za život počeli graditi svoje čudno prijateljstvo. Gars, rezident zagrebačkog Escapea i Dubok, jedan od predstavnika splitskog Beatslapa, 16. svibnja bježe u Split kako bi mu predstavili večer koja postavlja standarde zagrebačkom clubbingu. Kako bi Escapeova premijera bila na razini, u Split će se zaputiti i neumorni Basta sa svojom zavidnom artiljerijom ploča, a budnim okom će ih nadgledati, tko drugi nego, Hrvatka Kujundžić. Suitu iz Zagreba u Splitu će dočekati LoopJunkiesi, Cuisine Dub i El Commando.

Kao što smo već rekli, ove subote Zagreb putuje u Split, a 29. svibnja dio splitskih LoopJunkiesa nastupa u Sirupu. Spletom ovih sretnih okolnosti odlučili smo napraviti zajednički intervju s Dubokom i Garsom, ali kako to s ovim dvojcem već i biva, stvar je izmakla kontroli, a oni su intervju učinili sami. Prije čitanja intervjua, pritisnite play i poslušajte odličan miks koji su snimili za Klubikon.

Dubok pita Garsa

 • Sviraš u punk bendu, vrtiš elektronsku glazbu i produciraš istu, radiš mixdown i mastering drugim bendovima i konstantno se vrtiš u glazbenim krugovima. Postoji li nešto osim muzike što te okupira tijekom dana?

Kao svaki pravi panker, u jednom trenu sam izdao sve svoje ideale i počeo raditi za korporaciju i služenje istoj mi uzima većinu dana.

 • Imaš rolšue na nogama, lanene hlačice i rozu majicu. Soundtrack od 5 stvari za tu šarenu vožnju je?

Queen – I want to break free/ George Michael – I Want Your Sex/Culture Club – Karma Chameleon/Madonna – Vogue, a kad dođem na nizbrdicu – onda Judas Priest – Painkiller

 • Vrtiš na partiju set od 3 sata. Što pod MUST moraš imati u džepovima kroz taj period?

Duhan/rizle/filteri/dva upaljača (jer mi uvijek maznu jedan).

10402512_684913241561905_8514869721036326385_n

 • Da moraš birati između produciranja/DJ-anja i komponiranja/sviranja s bendom, što bi izabrao i zašto?

Odabrao bih bend. Zašto? Zato što su u tom bendu moji najbolji frendovi s kojima je totalni gušt ići na putovanja i svirati. Prošlo je 19 godina, a ja se i dalje veselim svirkama i glupiranju u kombiju.

 • Viski i cigare ili vrtiti muziku za pare?

Za pare, naravno. Viski i cigare tražim u rideru.

 • S obzirom da smo obojica zaprdili u 30-e, što si naučio iz iskustva koje si stekao nastupanjem tj. promijenio u pristupu glazbi naspram 10-ak godina kad si počinjao?

Nekako sam uvijek isto pristupao nastupima: opusti se, zabavi se, budi zahvalan ljudima koji su te došli slušati, budi pristojan i kooperativan s organizatorima, budi ljubazan prema konobarima i obavezno se zahvali toncu i pazi da nisi ispresavijan pred nastup. Naravno da se ne držim ni jedne stavke.

Gars pita Duboka

 • Nekad si svirao bass u punk bendu. Zašto si izdao punk?

Punk nisam izdao, ponavljamo punk svaki vikend, a i živim ga na svakodnevnoj bazi. Kakvo je ovo glupo pitanje? Mislim da bi svi trebali bit više pankeri. Izdao sam sviranje, kad smo kod toga, i tog me sram.

 • U LoopJunkiesima si prvo bio VJ. Kako je došlo do skoka od punka prema vizualnoj umjetnosti i kako to da si se odlučio okušati i u DJ-anju?

Biti punk u Splitu nije značilo samo slušanje te muzike i druženje s glazbenim istomišljenicima. U Splitu smo tada svi visili zajedno, pa su stvorile ekipe prepune glazbenika, pjesnika, pisaca, writera, ilustratora i naravno raznoraznih vizualnih umjetnika, tako da nije bilo teško od drugih naučit nešto novo, tj. zaljubit se i brijat na nešto drugo osim cura, cuge i bendova. Glazba također nije samo faza – logično je bilo nedugo nakon nastanka LoopJunkiesa da ću se u nekom trenu okrenuti i DJ pultu! Sviranje jednog instrumenta ti otvori želju za učenjem drugog, trećeg pa petog i tako na kraju dobiješ i želju da naučiš bit i DJ… Jedva čekam sutra! 🙂

 • I ptice na grani znaju da si dežurni hejter. Pokušaj nabrojati 5 stvari koje ti NE idu na živce!

Ptice?! PTICEEEEEEEEEEEEE?!?! “#$%”#&#%”&45&#$/$

1. Psi (idu mi ponekad)
2. Cura (ide mi ponekad)
3. Ti i nekolicina hahara s kojima visimo kad idemo van i zovemo ih prijateljima (ideš i idete mi ponekad)
4. Roditelji (idu mi ponekad, ali što sam stariji sve manje)
5. Brat (ide mi ponekad)
6. Noževi
7. Žileti
8. Plinske boce. Aha, rekao si 5.

1495348_1378995489088588_2651060092535927505_o

 • Imaš dvije kuje, Zubu i Chiu. Kad bi umirao od gladi i jedini način da preživiš bi bio da pojedeš jednu od njih, koju bi pojeo?

Mislim da bih si prije odrezao vlastite noge i u slasti ih podijelio s njima.

 • Brat ti se također bavi DJ-anjem. Kako je to živjeti sa spoznajom da je talentiraniji od tebe?

Prekrasno! Super je osjećaj da nekoga inspiriraš da se bavi nečim čime se baviš i ti, gledaš kako raste i ono najbolje – dijeliš muziku i ljubav prema istoj s osobom koju poznaješ čitav život. Njegov talent bi trebao zabrinuti mnoge. Zabrini se!

 • Zadnje i najbitnije pitanje: Imaš li broj od čovika?

Danas skoro svaki čovik ima svoj broj, pa tako i ja nečiji!

Ovo gostovanje Escapea na Beatslapu u Kocki je ujedno i zatvaranje sezone, što znači da su sve karte na stolu i da je ovo party koji – ako ste u Splitu – definitivno ne bi trebali propustiti.

Line-up:

– BASTA [Fonetika] – Zagreb
– GARS [Escape] – Zagreb
– DUBOK [LoopJunkies] – Zagreb
– EL COMMANDO [LoopJunkies/Klub Kocka] – Split
– CUISINE DUB [Fields&Forests/LoopJunkies] – Split

UPAD: 20KN <00:00h> 30KN

11221129_1416521345336002_719476356_o

PRIREDILA: Sara S.