Izlazi dokumentarac o Steve Aokiju

Dokumentarac o Steve Aokiju, koji je u posljednjih nekoliko godina dobio status međunarodne EDM zvijezde, biti će premijerno prikazan ovog tjedna na filmskom festivalu u Cannesu.

Dokumentac je najavljen jedan dan nakon što je objavljen drugi dio njegovog albuma ‘Neon Future’ na kojem gostuju mnoge zvijezde poput Linkin Parka, Snoop Liona, Rivers Cuomo (Weezer), te sadrži govore J.J Abramsa (Star Wars, Star Trek) i Kipa Thornea (Interstellar).

Aoki, koji je često kritiziran zbog priređivanja divljih partyja zbog čega je u javnosti stekao status zabavljača i glazbenika upitne produkcijske kvalitete, svejedno je postao jedno od najpoznatijih i najupješnijih imena EDM scene, pogotovo kao vlasnik Dim Mak etikete. Sniman tijekom stvaranja dvostrukog albuma ‘Neon Future‘, dokumentarac progovara o odnosu između oca i sina i prati Aokija tijekom njegovog najvećeg nastupa ikad. Ipak radnja se najviše odvija oko Aokijevih pokušaja da dobije odobrenje i potporu od svog oca Rockya Aokija, olimpijskog hrvača i vlasnika sveprisutnog lanca restorana Benihana. Naime, Aokijev uspjeh dogodio se nakon što je njegov otac preminuo 2008. godine.

Možda će ovaj dokumentarac promijeniti uvriježeno mišljenje da je Aoki ‘samo bacač torti’ i prikazati ga u nekom drugom svjetlu.

Azra H.