Jean-Michel Jarre izdaje tri limitirana EP-ja

Ovo je, prema svemu sudeći, godina velikog povratka ovog vizionarskog glazbenika i kompozitora.

Nakon što je u travnju otkrio da surađuje s francuskim elektroničkim sastavom M83 na projektu ‘Glory’ te suradnjom s još jednim Francuzom, producentom Gesaffelsteinom, na singlu ‘Conquistador’ nakon osam godina najavio novi LP, Jean-Michel Jarre otkriva još jedan zanimljiv projekt kakav ni sami ne bismo bolje zamislili. Jarre je najavio izdavanje triju EP-ja na kojima surađuje 3D-jem, osnivačem Massive Attacka i bendom Tangerine Dream te već spomenutim producentom. 

11062164_10153309896834096_2669679271241234640_n

3D i Jean-Michel Jarre snage su udružili kako bi stvorili ‘Watching You’, stvar s nadolazećeg Jarreovog albuma u kojoj je postignut savršen sklad između prepoznatljive onozemaljske, prozračne Jarreove atmosfere i eksperimentalnog zvuka podzemlja koji unosi 3D. Osim originalne verzije, na B strani će se naći i dva remiksa – ‘Jarre Reworked Version’ i ‘Extended 3D Mix’ koji potpisuje sami Robert ‘3D’ Del Naja. Osim glazbenog dijela, ovaj dvojac je surađivao i na izradi artworka.

Tangerine Dream i Jarre još su prošle godine nastojali dovršiti stvar ‘Zero Gravity’ kada je osnivač benda, glazbeni inovator i genije, Edgar Froese, preminuo. Jarre je odlučio ‘Zero Gravity’ posvetiti upravo sjećanju na Froesea, a na omotu vinyla naći će se memento kojim želi odati počast njegovom bogatom glazbenom stvaralaštvu  kroz godine postojanja, Tangerine Dream objavili su više od 100 albuma. ‘Zero Gravity’ je ambijentalna elektronička stvar čiji će se remiks s potpisom benda Above & Beyond naći na B strani.

O singlu ‘Conquistador’ koji je nastao u suradnji s Gesaffelsteinom pisali smo OVDJE.

Tangerine Dream, 3D, M83, Gesaffelstein – više je nego očito da Jarre bira probranu ekipu da mu se pridruži na njegovom glazbenom putovanju. Ova tri EP-ja izaći će 19. lipnja ekskluzivno za The Vinyl Factory, a stvari koje se nalaze na njima naći će se i na Jarreovom novom albumu, kao i stvar ‘Glory’, suradnja s M83-jem. Svaki EP predstavlja po jednu glazbenu suradnju, a njihova eksluzivna izdanja ograničena su na 1 000 kopija. Moći će ih se naručiti sa stranice The Vinyl Factory po cijeni od 10 funti.