Ame i Rodhad odradili b2b putem e-maila

Ovo će boljeti, ali mora biti rečeno – Âme I Rødhåd će u nedjelju 17. svibnja zatvoriti festival Nuits sonores u Lyonu šestosatnim (6!!) back to back setom i time se vjerojatno upisati u anale tog dugogodišnjeg festivala. Za sve nas koji mantramo da organizatori omoguće makar live stream, ikone berlinskog i francuskog clubbinga već su odradile jedan b2b za zagrijavanje, i to putem e-maila!

--MER--DH--D

Prvu stvar – Henrik Schwarz, Âme, Dixon – D.P.O.M.B. (Version 2) – je poslao Rødhåd. Kako kaže, ovo mu je jedna od najdražih stvari s Inntervisionsa koju je non stop preslušavao kada je tek kupio ploču. Sada mu je dio s flatuom malo izlizan, ali stvar još uvijek paše.

Âme pohvaljuje njegov izbor i odgovara mu s The Analog Roland Orchestra – Watchdog i kaže da mu je to jedna od dražih stvari posljednjih tjedana i da bi njihov maratonski b2b volio započeti s nečim ovakvim, između duba i techna.

Očekivano, i Rødhåd odobrava njegovu stvar koja ga je navela da i sam potraži nešto na granici techna, housea i duba, pa Âmeu uzvraća s DJ QU – Mixing Room. Kaže kako mu je DJ QU jedan od najdražih iz SAD-a i komentira kako mu se čini da on, za razliku od Levona Vincenta, Freda P-a, Anthonyja Parasola, ne obraća toliku pažnju na žanrovska ograničenja. Ova stvar mu je najdraža s DJQU-ovog zadnjeg albuma.

Âme se slaže! Prisjeća se kako mu je back in the day DJ QU poslao svoj prvi EP te virtualno umiksava stvar Radio Slave – Repeat Myself (Rødhåd Remix). Za ovu stvar kaže da mu ne izlazi iz torbe još od 2014. godine jer je ‘odličan DJ alat’ i prikladna odvođenje seta u raznim smjerovima.

Rødhåd zahvaljuje što je ubacio njegov remiks (kakvi laskavci!) i sljedeća stvar koju šalje je jedan od njegovih favorita iz sredine 90-tih – Envoy – Dark Manoeuvres. Smatra da s ovom trakom mogu malo začiniti miks.

Kakva slučajnost – kad je vidio prethodni Rødhådov izbor, Âmeu je pala napamet stvar Surgeon – Atol koju mu je pronicljivi YouTube odmah i preporučio! Kaže da nikad neće zaboraviti kada je sredinom 90-tih u svom rodnom gradu prvi puta vidio Surgeona. 

Klasik! Rødhåd mu odgovara da je i njemu jedan klasik trenutno omiljen, i to za zatvaranje partyja – Technasia – Force

Kao svoju zadnju traku, Âme bira Bobby Konders – Let There Be House i kaže da ju je prvi put čuo nekad davno u setu Laurenta Garniera

Osim ovog dvojca, šestosatni b2b set odradit će i Marcel Dettmann s Laurentom Garnierom, a provjeravanje ostatka line-upa ne preporuča se djeci, starijima i srčanim bolesnicima. 

IZVOR