Giorgio Moroder i Novation izbacili ograničeno izdanje MoroderNova sintesajzera

Kao jedan od pionira koji je radio na analognim sintesajzerima, Giorgio Moroder definitivno je zaslužio nakon četrdeset godina karijere, sintasajzer koji je posvećen samo njemu.

U spotu za stvar ‘DejaVu‘, koju je snimio s pjevačicom Siom mogao se primjetiti sintesajzer koji izgleda kao posebno izdanje Novation Mininove, a zove se MoroderNova. Iako nije bilo sigurno da li se radi o samo jednom limitiranom proizvodu ili će Novatio krenuti u veću proizvodnju, sada je potvrđeno da će biti proizvedeno 500 komada MoroderNova sintesajzera. Disco legenda, Giorgio Moroder će biti prvi ponosni vlasnik koji će dobiti svoj potpisani model Novation Mininove, a biti će ukrašen logotipom njegove prepoznatljive pojave iz ’70-tih sa brkovima i kovrčavom frizurom.

Moroder je svoje najveće hitove, ‘Call me‘ benda Blondie, sountrack za film ‘Midnight Express‘ i klasik ‘I Feel Love‘ Donne Summer, snimio na različitim analognim sitesajzerima. Kada je odlučio koristiti Novation Mininova tijekom nedavnog debitanskog DJ nastupa na Deep Spaceu u New Yorku 2013. godine, ideja da surađuju na novoj ograničenoj seriji Novation syntha činila se očiglednom.

U nastavku pogledajte video koji prikazuje Morodera kako stvara glazbu u počecima svoje karijere.

Giorgio -moroder Synths

Jedna od najvažniji fotografija (1979. godina) iz karijere Giorgia Morodera kada je objavio svoj album ‘E=MC2’. Fotografija prikazuje kako stoji ispred dva Roland System 700 modularnih klavijatura, Roland MC-8 Microcomposera, Minimooga i ARP-a 2600 (preteča popularnog ARP Odysseya). 

Giorgio -moroder -the -guardian -intvw -lead

Morodernova

Screen -Shot -2015-05-14-at -5.05.19-PM1

Azra H.