‘A Very Male Line-Up’ – blog koji proziva organizatore za seksizam

Ovaj Tumblr blog proziva organizatore i promotore (ili kako ih oni zovu bromotore) zbog konstantnog angažiranja samo muških DJ-a i producenata za gigove na festivalima ili u klubovima.

Seksizam u glazbenoj industriji nažalost nije ni novost ni rijetka pojava, a ‘A Very Male Line-Up’ blog poprilično jasno ilustrira tu činjenicu. Na većini flayera i plakata vidjet ćete jednu, maksimalno dvije, ali najčešće ni jednu ženu. Iako zbog duboko ukorijenjenih kulturnih obrazaca i ‘staklenog stropa’ s kojim se mnoge suoče jednom kada stupe u (ono što većina pogrešno smatra) muški svijet broj žena DJ-ica i producentica jest manji u odnosu na njihove muške kolege, svejedno postoji značajan broj žena koje svojim glazbenim angažmanom ruše svaki stereotip i prokazuju njihovu besmislenost. DJ-ice i producentice isto tako nisu pošteđene komentara o njihovom izgledu, uspoređivanjem s muškim kolegama (koji su u ovoj industriji shvaćeni kao standard), seksualnim uznemiravanjem u klubovima i svim ostalim aspektima seksizma na koje žene općenito nailaze (dovoljno je da u Google upišete ‘female DJ’ i kliknete na slike).

Tumblr _nob 51x KRW91uvyg 4vo 1_1280

Na listi negativaca našli su se i Dimensions, Dekmantel i Fabric, ali obratite li inače pažnju na line-upe, vidjet ćete da su oni samo kapi u moru. Pogledajte tko se sve našao na popisu i poslušajte stvar Paule Temple, dokaz da žene itekako znaju kako se maže.