Cloudfactory postaje Matthew Von i izdaje svoj prvi album

Matija Vojvodić je perspektivni producent od kojeg se mnogo očekuje – njegovu produkciju prepoznali su priznati glazbeni magazini XLR8R i Pitchfork, a djeluje i unutar odličnog benda TOMISLAV koji je u prilično kratkom razdoblju stekao zavidnu biografiju. Matiju ste do sada vjerojatno znali po imenu Cloudfactory, ali ovaj mladi producent ima neke novosti koje želi podijeliti s vama.

Iz osobnih i legalnih razloga, Cloudfactory postaje Matthew Von, a novi alijas predstavlja i svojevrsnu prekretnicu u njegovom 10-godišnjem iskustvu bavljenja glazbom jer upravo pod njim izdaje svoj prvi album naziva ‘Floodlight‘. Na ovom albumu Matthew Von radio je protekle dvije godine, a riječ je o instrumentalnoj elektronici organskog zvuka koji je postigao produciranjem beatova od sempliranih i procesiranih field recordinga, snimljenih u Skopju, Ljubljani, Berlinu, Vinici i okolici Zagreba.

Front _Vinyl _3

Matija je na albumu ostvario nekoliko suradnji – s Martom Kolegom, voditeljicom ZborXopa i Glorijom Linderman, voditeljicom Le Zbora, koje su duetom dale svoj vokalni doprinos pjesmama ‘Ninth Wave’ i ‘Stream’, te s Ksenijom Ladić, kolegicom iz benda TOMISLAV i producenticom s kojom je surađivao na pjesmi ‘Emerging’. Osim ovih suradnji, na albumu će se naći i remiks koji potpisuje Stèv, multiinstrumentalist i producent koji izdaje za Loci Records.

Album ‘Floodlight’ izaći će na Export labelu na kojem su izdavali producenti Blossom i Maed, čija izdanja danas izlaze za berlinski label Project Mooncircle. Izlazak albuma očekuje se u lipnju ove godine, a izaći će u digitalnom i limitiranom 12″ izdanju koje možete naručiti ovdje.

Da je ovaj album pravo malo remek-djelo govori i podatak da će na pozadinskoj stranici vinyla biti zbirka poezije koju je inspirirana svakom pjesmom napisala finska spisateljica i filmska producentica Emilia Haukka. Emilia je time i imenovala sve pjesme na albumu, a ime zbirke pjesama ujedno je i ime albuma. Za dizajn je zaslužan Hrvoje Hiršl.

Pogledajte prvi službeni teaser