Osmislite soundtrack za Dimensions Festival

Dimensions Festival i CDR zovu producente da se prijave i sudjeluju na kreativnom natječaju ‘Dimensions Sound 2015’ te sudjeluju u osmišljanju soundtracka za festival. Cilj projekta je okupiti i povezati kreativce te im dati priliku da se prezentiraju na dva underground elektronska eventa, Dimensions Festival i CDR-u, britnaskoj platformi koja označava create, define release.

Završetkom prve faze (Local Audio), u kojoj je bio cilj snimiti seriju zvukova koji na originalan način opisuju različitosti vašeg mjesta, prikupljeno je preko 120 field recordingsa iz cijelog svijeta. Od Južne Amerike, Japana, Europe, Južne Afrike i sve do Velike Britanije i Australije, sortirana je zvučna paleta koja reprezentira sličnosti i različitosti naše svakodnevice. Sada započinje druga faza u kojoj je cilj da producenti modificiraju i integriraju sampleove dobivene iz prve faze te kreiraju svoju originalnu glazbu za festivalski soundtrack.

DIMENIONS978X613-2

Ukratko, trebate iskoristiti do 5 sampleova iz Local Audio paketa, iz 2014. ili 2015. godine, svejedno je, no vaša traka treba reprezentirati Dimensions festival u njegovoj biti.

Stvari koje Dimensions i CDR odaberu završit će na digitalnom albumu ‘Dimensions Sounds 2015’, a ona koje posebno iznenadi bit će otisnuta na vinilu.

Detalje natječaja pogledajte OVDJE

Piše: Hrvoje V.