Svježe iz Sensorium studija – poslušajte novi Zarkoffov album

Samozatajni sisački producent i vlasnik DIY studija Sensorium, Saša Rajković, predstavlja svoj novi, malo drugačiji materijal.

Već smo pisali o Zarkoffu, producentu iz Siska o kojem se malo piše i priča, iako se o njemu ima uistinu mnogo za reći. Iako ne nastupa svaki vikend i uglavnom je nepoznat klupskoj publici, Zarkoff iza sebe ima znanja i iskustva kojima se ne može pohvaliti svatko. Već dvije godine u svom studiju Sensorium u Sisku odrađuje mastering za gotovo sva izdanja prestižnih labela kao što su Creme Organization i R Zone, djeluje u elektro-pop projektu Florence Foster Fan Club, vodi emisiju na Underbottom radiju svake druge srijede u 19 sati, a mogli ste ga čuti i vidjeti na jednoj od najposjećenijih klupskih večeri, Stereotipu.

No da Zarkoffu studiju služi i za vlastite uratke, pokazuje njegova diskografija – izdanja za labele Home Made Electronica, Adriatiko Recordings i Kraftjerkz – kao i novi album ‘Sweet Obsolete’ koji je izašao za francuski label Unknown Pleasures. Budući da je Zarkoffov glavni fokus elektronska glazba, ‘gitarski materijal’ iz kojeg se rodio ovaj album nastajao je godinama kao nešto usputno, no onda se pojavio izdavač zainteresiran za ovaj aspekt Zarkoffovog stvaralaštva.

Na albumu se nalazi 11 pjesama u kojima Zarkoff spaja minimal electro i post punk te zapravo synthovima i ritam mašinama obogaćuje svoj prvi rock album. Na albumu su dvije stvari koje su nastale kao rezultat timskog rada između Zarkoffa i Mr Paulija s kojim već surađuje na projektu Sumerian Fleet. Pjesme koje su nastale u suradnji s Paulijem snimane su u njegovom studiju u Haagu, dok je ostatak albuma snimljen, smiksan i masteriran u Zarkoffovom studiju.

Klikom na LINK preslušajte Zarkoffovo novo izdanje, a u nastavku pogledajte artwork koji potpisuje zagrebačka umjetnica M_1300.

A 0046194882_10