U Seulu otvorena javna glazbena knjižnica

Glazbena knjižnica u Seulu ima preko 10 000 ploča i 3 000 knjiga te svako izdanje Rolling Stonea magazina izdanog od 1967.

HyundaiCredit je kompanija koja u zadnje 3 godine okrenuta izgradnji kulture u Seulu. Naime, nakon Dizajnerske knjižnice iz 2013. te Travel knjižnice, ovog puta su Ga.A Architects na čelu s Moongyu Choi osmislili projekt ogromne glazbene bibiloteke na 2 kata te na prizemlju prostor za sviranje posvećen underground indie bendovima, nazvan Understage. Moongyu Choi kaže, ‘ovaj prostor smo osmilili kako bi ga koristili raznoliki ljudi, od onih koji traže inspiraciju iz glazbe pa do onih koji žele uživati u dobroj glazbi i popiti pivo na otvorenom prostoru gledajući zalazak sunca.’

 Vinyl _zpsmxlxccnb

Na dva kata na kojem je preko 10 000 ploča Korejci su se potrudili proći cijeli svijet po crate-digging mjestima da bi našli i raritete poput Sex Pistolsovog singla ‘God Save The Queen’ iz 1977., kojih ima samo 9 na svijetu, Beatlesovih ‘Yesterday’ i ‘Today’ pa sve do novog Aphex Twinovog albuma “Syro”. Također, preko 3 000 knjiga vezanih uz glazbu, također smjestili su tu i 6 gramofona za preslušavanje ploča.

Pogledajte kako izgleda:

Piše: Hrvoje V.