Priroda i techno – atonalni krajolici istoka

Iz Beograda stiže techno zvuk drevniji od Bizanta, a suvremeniji od facebooka. Prastari plemenski jezik specifičnog ritma, koji razumijemo po defaultu.

Atom/Output je projekt beogradskog producenta Petra Mirkovića, koji donosi suvremeni, abrazivni techno. Intenzitet i kvaliteta njegovog materijala rastu sa svakim izdanjem, a novi EP ‘Analogous Structures’ zauzima visoku poziciju u trenutnoj konstelaciji žanra.

Ritmove jugoistočne Europe obilježava visoka razina dinamike, kojom ovaj EP obiluje. Na industrial/techno Olimpu takav zvuk uzgajaju Ancient Methods i Orphx, s time što Atom/Output zauzima močvarnije područje, koje pripada južnom bogu Dionizu i njegovim drugovima. Uvodna traka priprema teren gradeći napetost, a znakovito nazvana ‘Hidden Displacement‘, sijeva ozbiljno ekstatičnim izbojima. Niti sjeverni kolege ne zadiru često u dubine kozmosa kojima kroči zaključna ‘Naked God‘, a u ovoj kruni EP-ja sirovi se acid kuje u zvijezde, spreman za bacanje u kulminaciju na koju podij mora biti pomno pripremljen.

Zasad su vinili još uvijek iza ugla, a fokus je trenutno prebačen s produkcije na šarafljenje live-act mašina – nedavno je otvarao za čuveni švedski techno tandem SHXCXCHCXSH, a čini se da će taj party Beograd pamtiti.

Digitalno izdanje: atom-output.bandcamp.com/album/analogous-structures

Atom -output - Analogous Structures - Cover

Šuška se da svira i na festivalu Exit, a za službene najave, posjetite njegovu Facebook stranicu. Kad je već u formi, bilo bi ga dobro poslušati u nekom od naših klubova!

Atom/Output
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | SOUNDCLOUD

 Petar Car