Audio/video telegram unutarnjem bogu Marsu

U novom spotu ‘Morning Sun’, glazbena inovatorica Holly Herndon simpatizira s volonterima doživotne ekspedicije na Mars i polaže nadu u temelje novog svijeta.

Podjednako vična pop-kulturi i visokoj umjetnosti, Holly je suvereno potvrdila svoj primat u oba područja pred regionalnom publikom na avangardnom Donaufestu. Video je slatkiš: koristeći pop-format pjesme kao alat, opet je podigla ljestvicu modernog zvuka, a SF vizuali to glatko zaokružuju.

Budući astronauti, koji su kraj života odlučili dočekati na Marsu, karakterom odudaraju od prosjeka čovječanstva. Upravo nehaj s kojim ostavljaju naš svijet, Holly ovdje predstavlja kao naslijeđe kojim će se nova civilizacija osigurati od grešaka predaka. Međutim, taj je let još u budućnosti, a opomena je zapravo upućena svima.

Što je najbitnije, stvar je izvrsna. Možda ne duhovno, ali tehnološki smo svakako dovoljno sazreli za ovakav program na radio-valovima. Soulful vokali novih melodija, prstohvat glitch-a i senzualan, dinamičan groove odražavaju ono plemenito u čovjeku. Premda u videu lice Holly Herndon čitavo vrijeme zrači racionalnom skepsom, istodobno je svjesna da već gradi novi svijet.

Holly Herndon
WEB | FACEBOOK | SOUNDCLOUD